پایگاه خبری - تحلیلی1400

Language

Language

برچسب‌ها

باران ناجی تالاب‌های خوزستان از خطر خشک شدن

باران ناجی تالاب‌های خوزستان از خطر خشک شدن معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: بارندگی‌های اخیر تالاب‌های استان را از خطر خشک شدن نجات دادند.

به گزارش گروه خبری جوانان خوز، عادل مولا با اشاره به تاثیر بارندگی‌های بهاری اخیر خوزستان بر تالاب‌های استان و نجات آنها را از خطر خشک شدن، گفت: بخش عمده بارندگی‌های در بالادست تالاب‌ها بوده و درصد آبگیری تالاب‌های شمالی استان از جمله تالاب شیمبار، میانگران و بندون قابل توجه و افزایشی گزارش شده و البته تالاب‌های جنوبی استان نیز از بارندگی‌های اخیر بی تاثیر نبوده است.

وی افزود: براساس آخرین تصاویر ماهواره‌ای تالاب هورالعظیم ۶۰ درصد، تالاب شادگان ۹۱ درصد، تالاب بامدژ ۸۲ درصد، تالاب میانگران، ۸۷ درصد، تالاب شیمبار ۸۸ درصد و تالاب بندون ۸۵ درصد آبگیری داشته‌اند.

مولا بخش عمده آبگیری تالاب هورالعظیم را ناشی از روان‌آب‌ها عنوان کرد و ادامه داد: از دوم فروردین امسال لایروبی دریچه‌های تبادل آب، رفع انسداد‌های احتمالی در تالاب هورالعظیم و برنامه‌ریزی برای کنترل خروجی آب در حال انجام است تا آبگیری در تالاب بهتر و با سهولت انجام شود.

معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به برنامه‌ریزی برای حفظ ۶۰ درصد آبگیری تالاب هورالعظیم با هماهنگی وزارت نیرو، اضافه کرد: برنامه‌هایی پیگیری شده تا میزان آبگیری این تالاب بهویژه در تنش آبی از طریق رهاسازی از سد کرخه حفظ شود.

وی اتفاقات طبیعت را غیرقابل پیش‌بینی دانست و گفت: با وجود اینکه بارندگی‌ها تاکنون آثار مثبتی بر تالاب‌ها داشته است، اما گرم شدن هوا، افزایش دما، افزایش میزان تبخیر آب و هدر روی آب از جمله عواملی است که در ماه‌های گرم سال اثرات خودرا بر تالاب می‌گذارد با این حال امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته روند نگهداشت آب در تالاب‌ها را افزایش دهیم تا زیست‌مندان تالاب‌ها آسیب نبینند.

بر اساس این گزارش، تالاب بین‌المللی شادگان با بیش از ۵۰۰ هزار هکتار در جنوب خوزستان و در انتهای حوضه مارون- جراحی قرار دارد.

تالاب مرزی هورالعظیم نیز با ۳۰۰ هزار هکتار در جنوب غرب کشور است که یک سوم آن در ایران و دوسوم در عراق است.

تالاب بامدژ سومین تالاب مهم در استان خوزستان به شمار می‌رود که در میان ۳ شهر اهواز، دزفول و شوش قرار دارد.

تالاب بندون در سه کیلومتری شمال شهر ایذه قرار دارد. این تالاب زیستگاهی مناسب برای پرندگان و جانوران است که به دلیل کاهش بارندگی در بلند مدت در خطر نابودی قرار دارد.

تالاب میانگران که در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ به عنوان پناهگاه حیات وحش میانگران به تایید سازمان حفاظت محیط زیست کشور رسید در شمال غربی استان خوزستان قرار دارد. این تالاب با مساحتی حدود ۲ هزار و

۴۰۰ هکتار در جنوب غربی کوهپایه زاگرس در فاصله یک و نیم کیلومتری شهر ایذه واقع است.

تالاب شیمبار در شهرستان اندیکا واقع شده است و یکی از بزرگترین تاکستان‌های طبیعی کشور را در دل خود جای داده و با گونه‌های مختلف گیاهی نقش مهمی در امرار معاش مردم منطقه ایفا می‌کند. پوشش عمده

و غالب گیاهی در محدوده ۲ هزار هکتاری تالاب شیمبار درختچه‌های جاز، پده، گز، تمشک، زالزالک، انگور وحشی یاقوتی است که حاکی از غنای طبیعی و تنوع گونه‌ای بالا‌ی این منطقه است.

بر اساس ماده ۳ آیین‌نامه نحوه حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌ها، نحوه تخصیص حقابه محیط زیستی تالاب‌ها از رودخانه‌های بالادست آنها پس از تامین آب شرب نسبت به سایر مصارف دارای اولویت است.

در سال‌های اخیر کمبود آب یکی از چالش‌های تالاب‌های استان بوده است.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

زندگی نامه شهیده فاطمه کریمی متولد ۲۴ خرداد ۱۳۷۶
قیمت طلا، سکه و ارز در بازار اهواز، ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۲
مدال آوری دوندگان خوزستان در مسابقات ناشنوایان کشور
عضو کمیته اجرایی فیفا: هیچ صحبتی درباره حذف ایران از جام جهانی نشد/ حضور ایتالیا خیال‌پردازی است
درخشش اسنوکربازان خوزستان در مسابقات انتخابی تیم ملی کشور 
تلاش برای تبدیل شادگان به تولیدکننده برق هسته‌ای
بازداشت ۱۹ مجرم خشن در شوش
جوسازی بایدن علیه ایران در سازمان ملل و تکرار ادعاهای پوچ
بیش از 300 نفر از زندانیان اهوازی مرخصی عیدانه رفتند
استاندار خوزستان: استعفای من صحت ندارد

سرخط اخبار کل

139510301602289619738474
8683944_757
1402101321380438329124944
10527485_755
68665
8674854_353

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *