Language

Language

اوضاع مصر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری

عبدالفتاح السیسی در شعارهای تبلیغاتی خود اعلام کرده که معیشت مردم تحت تاثیر شرایط توسعه و تقویت زیرساخت‌های دولتی در مصر قرار گرفته است.

به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز، عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر با وعده‌هایی مبنی بر افزایش اقدامات سختگیرانه برای آنچه که توسعه و احداث دولت مصر نامگذاری کرد، وارد رقابت‌های انتخاباتی برای یک دوره جدید ریاست جمهوری شد، انتخاباتی که قرار است پایان سال جاری میلادی برگزار شود.

روزنامه الاخبار لبنان نوشت که السیسی در حالی وارد این دوره از رقابت‌های انتخاباتی شده که وعده‌ای مبنی بر کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی حتی در سال ۲۰۳۰ نیز مطرح نکرده است. البته قانون اساسی کنونی مانع از کاندیداتوری مجدد السیسی برای دوره آینده ریاست جمهوری می‌شود، اما به نظر می‌رسد دولت مصر در پی انجام اصلاحات جدید در قانون اساسی مصر است تا بتواند رئیس‌جمهور را تا پایان عمر در مسند قدرت نگه دارد. سخنان او به صورت ضمنی متضمن این معنا بود که انتخاب او برای ریاست جمهوری «انتخابی الهی» بوده و همین موضوع باعث تمسخر بسیاری از مصریان در فضای مجازی شده است.

السیسی در این دوره انتخابات نیز مانند سال ۲۰۱۸ مجموعه‌ای از دستاوردها را برای خود برشمرده است. وی در عین حال نسبت به برخی شکست‌های خود نیز اذعان کرده و گفت که نتوانسته شرایط سیاسی لیبرالیستی در این کشور ایجاد کند و دعوت وی برای شرکت در انتخابات آغاز واقعی این رویکرد است.

این اظهارات در حالی مطرح شده که احمد الطنطاوی رقیب احتمالی وی در انتخابات، دولت مصر را به تلاش برای محدود کردن انتخابات و جلوگیری از ایجاد هر نوع رقابت واقعی متهم کرده است.

به نظر می‌رسد السیسی در حالی وارد رقابت‌های انتخاباتی مصر شده که وعده گرسنگی و فقر بیشتر به مصری‌ها می‌‌دهد تا در عوض، توسعه‌ای که مد نظر اوست، شکل بگیرد و مسیرهای مواصلاتی و پروژه‌های زیرساختی مورد حمایت قرار بگیرند. وی یک روز قبل از کاندیداتوری رسمی خود و همزمان با تجمع هوادارانش در خیابان‌های قاهره در اظهاراتی عجیب هشدار داد که می‌تواند تنش‌هایی را برای چند هفته در مصر از طریق طبقه‌ای که اوضاع معیشتی مناسبی ندارد ایجاد کنند و در عوض به آنها پول و مواد مخدر به ارزش ۳۰ میلیون دلار بدهد.

نکته جالب توجه در تظاهراتی که دو روز پیش در خیابانهای مصر از سوی کارمندان دولت و کارگران کارخانه‌ها و شرکت‌ها و خانواده‌های نیازمند برگزار شد، این بود که تظاهرات جمعیت حامی السیسی ناگهان به تظاهرات برای درخواست کناره گیری او از قدرت تبدیل شد. دولت مصر  اینگونه توجیه کرد که این موضوع در نتیجه اختلاف بین دو قبیله در مدیریت تریبون صورت گرفته است. با این وجود به نظر می‌رسد تمامی تظاهرات‌های برگزار شده در حمایت از السیسی در مصر مخالف قانون این کشور است که بر پایی هر نوع تظاهرات را مشروط به اطلاع رسانی قبلی به دستگاه‌های ذیربط و دریافت مجوز نسبت به زمان و مکان تظاهرات دانسته است.

برپایی این تظاهرات و تناقض‌هایی که در درون خود داشت، باعث خشم عمومی مردم و شهروندانی شد که در نتیجه این هرج و مرج کار‌هایشان به تعویق افتاد و ساعت‌ها در خیابان‌ها ماندند. این در حالی بود که وزارت آموزش و پرورش مصر نیز به صورت غیر رسمی در بسیاری از مدارس، آموزش را در دومین روز آغاز مدارس تعطیل کرده بود.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

زندگی نامه شهید موسی اسکندری
امام‌ خامنه‌ای: آمریکایی‌ها از منطقه شرق فرات در سوریه باید بیرون رانده شوند
پهلوگیری کشتی حامل ۱۰۰ هزار تن گندم در بندر امام خمینی
کدام استان رتبه نخست تولید گندم ایران را کسب کرد؟!
فرمانده جدید انتظامی خوزستان معارفه شد
کاهش مرگ و میر سوانح و سوختگی زیر۵۰ درصد در اهواز
هوشمند سازی کشاورزی در خوزستان با کمک دانش بنیان‌ها
مدیرکل جدید اموال و املاک استان خوزستان منصوب شد
رییس سازمان انرژی اتمی: هیچ‌گونه انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد
سوزاندن کاه و کلش جرم است

سرخط اخبار کل

1400011111304997122501854
8879299_685
139503151550184977863184
10683330_391
images (1)
10981326_922

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *