Language
Language
به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اندیمشک گفت: طی برنامه ریزی انجام شده و با استفاده از ظرفیتهای موجود و با حضور دادستان، فرماندهی انتظامی و مسئولان جهاد کشاورزی و به استناد تبصره دو ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ اراضی زراعی و باغها تعداد ۱۰۰ باغ ویلا و دیوارکشی غیر مجاز در این شهرستان تخریب و ۱۱۰ هکتار زمین کشاورزی آزادسازی شد.
آفرین افزود: حفاظت از زمین های کشاورزی از مهمترین تکالیف قانونی است که نیازمند بکارگیری همه امکانات میباشد و برخورد با متخلفان براساس قانون ادامه خواهد داشت.
پایان گزارش/
به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، مدیر آموزش و پرورش بهبهان گفت : دومین رویداد الف تا با همکاری معاونت های آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش و با محوریت قرارگاه اجراییسازی سند تحول بنیادین برگزار شد.
حسین آقاجری افزود: در مراسم پایانی و نمایشگاه دومین رویداد بین المللی الف تا با که از ۲۱ تا ۲۳ شهریور در برج میلاد تهران برگزار شد از لیلا سپهریان و سعیده جلالی فرد دبیران بهبهانی که موفق به کسب رتبه اول کشوری در جشنواره نوآوری در فرایند آموزش و یادگیری محور عربی در ذیل این رویداد برگزار شد ، تجلیل گردید.
پایان گزارش/
به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به روند رو به رشد توسعه آبزیپروری در مناطق ساحلی استان گفت: امسال سطح زیرکشت مزارع پرورش میگو در استان با ۳۶ درصد و همچنین میزان پست لارو یا بچه میگو ذخیرهسازی شده با حدود ۷۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته همراه بوده است.
مرتضی سوری اظهار کرد: در سال جاری، با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم و سیاستگذاریهایی که سازمان شیلات ایران و به تبع آن شیلات استان پیگیری میکنند، توسعه آبزیپروری در مناطق ساحلی و اقتصاد دریامحور به صورت جدی در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.
وی ادامه داد: امسال سطح زیرکشت مزارع پرورش میگو در استان با رشد ۳۶ درصدی به بیش از ۸۱۹ هکتار رسیده و همچنین میزان پست لارو یا بچه میگو ذخیرهسازی شده در مزارع پرورشی ۱۴۱ میلیون قطعه بوده که این میزان حدود ۷۱ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیت بالای آبزیپروری خوزستان به ویژه در ۲۲۰ کیلومتر نوار ساحلی استان، عنوان کرد: تاکنون ۳۱ هزار هکتار از اراضی مستعد پرورش ماهیان دریایی و میگو شناسایی شده و اقدامات مطالعاتی و اخذ مجوزها در حال انجام است.
سوری افزود: جهش خوبی در اقتصاد دریامحور با هدف رشد تولید، ارزآوری، اشتغالزایی، بهبود معیشت مردم و ایجاد امنیت غذایی خواهیم داشت و هدایت صاحبان سرمایه به سمت چرخه تولید و انجام حمایتهای لازم به منظور راهاندازی مزارع راکد و نیمه فعال از جمله اقدامات لازم برای توسعه این بخش بوده است.
وی در خصوص نحوه ارائه تسهیلات به بهرهبرداران بیان کرد: در حال حاضر، سامانه سیتا برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت از محل بند “الف” تبصره ۱۸ فعال است و همچنین موسسات مالی و اعتباری بنیاد برکت و صندوق کارآفرینی امید با هدف حمایت از تولیدکنندگان خدمات ویژهای برای توسعه فعالیتهای آبزیپروری ارائه میکنند.
مدیرکل شیلات خوزستان با تاکید بر اینکه شیلات محدود به حوزه آبزیپروری و صید و صیادی نیست، یادآور شد: کلیه حلقههای موردنیاز جهت تقویت زنجیره تولید و ارزش هدفگذاری شدهاند و در مناطق مختلف استان در زمینه کارخانه خوراک آبزیان، مزارع پرورش، کارخانههای فرآوری و پایانههای صادراتی ظرفیتهای خوبی وجود دارد.
پایان گزارش/
به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، خالد عقیلی سرپرست آبفا شهرستان کارون از برگزاری جلسه شورای اداری امور آب و فاضلاب شهرستان با حضور صابر علیدادی مدیر عامل آبفای استان خوزستان ، فرماندار شهرستان کارون ، سید محسن موسوی نمایندگان مردم شریف اهواز در مجلس شورای اسلامی و فرزان عباسیان قائم مقام آبفا اهواز در محل سالن جلسات فرمانداری شهرستان کارون خبر داد .
صابر علیدادی مدیر عامل آب و فاضلاب استان خوزستان گفت : گزارشی از اقدامات دو ساله اخیر در قالب طرح جامع فاضلاب ، مدیریت و کنترل بحران آبگرفتگی ها ، خدمات آبرسانی در حوزه شهری و روستایی و همچنین تصمیمات فنی جهت تسریع در اجرای خطوط انتقال اصلی فاضلاب ، تقویت ایستگاه های پمپاژ و تکمیل طرح های در حال انجام به ویژه شبکه دفع فاضلاب مناطق اسلام آبادشرقی ، درویشیه ، شکاره ۳ و فشارقوی اتخاذ گردید.
علیدادی در ادامه بیان کرد : در حوزه آبرسانی به مناطق شهری وروستایی شهرستان متاسفانه دچار مشکلات آبرسانی و تنش آبی می باشند و الحمدوالله طی یک سال گذشته با پیگیری و جلسات مکرر این کارگروه منجر به اخذ تصمیمات و ارائه طرح های فنی مناسب با نگاه کوتاه مدت و بلند مدت گردید که بسیاری از این طرح ها شروع گردیده و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی مناسبی دارند و فعالیت اجرایی مستمر می باشد از جمله نکات ارائه شده و درخواست ها و بیان مطالبه به حق مردم شریف شهرستان کارون توسط این امور می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
✅ طرح خط انتقال جدید آبرسانی به روستاهای مسیر چمیان
✅ طرح اجرای خط انتقال آبرسانی به روستاهای مسیر سویسه به طول 5کیلومتر
✅ طرح اجرای خط انتقال آبرسانی به روستاهای مسیر عطیش به طول ۳ کیلومتر
✅ طرح توسعه و اجرای شبکه توزیع آب مناطق شکاره۳ ، اسلام آباد شرقی
✅ طرح ارتقاء و بازسازی تاسیسات آبرسانی شهدای کوت عبدالله
✅ طرح ارتقاء و بازسازی تاسیسات شیرین شهر
✅ طرح اجرای تصفیه خانه آبرسانی در کوت امیر با ظرفیت ۵ متر مکعب در ثانیه
✅ تکمیل طرح آبرسانی به روستای کوت سید صالح
و چندین طرح کوتاه مدت دیگر جهت برون رفت از تنش آبی شهرستان در دستور کار قرار گرفته است .
پایان گزارش/
به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، سرهنگ پاسدار حکمت پور در تشریح برنامههای هفته دفاع مقدس در دزفول گفت: همایش بزرگ تجلیل از پیشکسوتان و رزمندگان مرکز دفاع مقدس، اجتماع پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس در حسینه ثارالله صفی آباد، برگزاری نمایشگاه در گذر صدرا با همکاری شورا و شهرداری، برگزاری مسابقات مختلف از جمله برنامههای هفته دفاع مقدس در شهرستان است.
وی برگزاری نشستهای روشنگری، جشنهای محلهمحور، همایش پیاده روی در بخش مرکزی، مسابقات تفریحی و ورزشی، اعزام گروههای جهادی با شعار طبیب ایثار، اجتماع سران عشایر و طوایف و اهدای نوشت افزار به دانش آموزان نیازمند از دیگر برنامههای هفته دفاع مقدس در دزفول عنوان کرد و افزود: آیین گرامیداشت شهدای رژه ۳۱ شهریور، اجرای ۶۰ یادواره شهدا، غبارروبی شهدا، رونمایی کتاب و شب شعر از دیگر برنامههایی است که به مناسبت هفته دفاع مقدس تدارک دیده شده است.
پایان گزارش/
به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز ، روز گذشته خبری مبنی بر هدیه ویژه امام خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به دانش آموزان یک دبیرستان در شهر گرگان در این خبرگزاری منتشر شد.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی علاوه بر ارسال چفیه خود برای دانشآموزان و کادر این دبیرستان، توصیههایی هم به آنان داشتند که میتواند چراغ راهی برای همه ما به ویژه دانشآموزان که آیندهسازان فردای ایران اسلامی هستند باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به مدیر، معلمان و دانشآموزان این دبیرستان توصیه فرمودند که برای دفاع از انقلاب اسلامی آمادگی دائمی داشته باشند و نسبت به آنچه در کشور رخ میدهد، احساس مسئولیت سیاسی و اجتماعی کنند.
متن توصیه رهبر فرزانه انقلاب در پاسخ به نامه ایرانشهریها بدین شرح است: «یاد خدا را همچون حرز سعادت همواره با خود داشته و در دل حفظ کنید. تقوا و اجتناب از گناه، احساس مسئولیت سیاسی و اجتماعی، کسب علم و آگاهی، آمادگی دائمی برای دفاع از انقلاب اسلامی و رفتار دلنشین با خانواده و معاشران، توصیه همیشگی من است».
گفتنی است، دبیرستان ایرانشهر گرگان در طول سال برنامههای متنوعی در حوزههای تربیتی برای دانشآموزان خود دارد که مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. این مدرسه در سال 1317 تأسیس و بهعنوان مدرسه ماندگار ثبت ملی شده است.
مجتبی لشکربلوکی، مدیر دبیرستان ایرانشهر گرگان یکی از معلمانی است که 12 اردیبهشت ماه امسال بهمناسبت روز معلم بههمراه دیگر معلمان نمونه سراسر کشور با مقام معظم رهبری دیدار کرد.
پایان گزارش/
به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، منوچهر شیخی با بیان اینکه بیماری هاری یکی از خطرناکترین بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان است، گفت: گروههای ایمن سازی دامپزشکی اندیمشک از ابتدای امسال تاکنون با اعزام به روستاهای تابعه این شهرستان نسبت به ایمن سازی سگهای صاحب دار گله و نگهبان به صورت رایگان اقدام کردند.
وی افزود: بیماری هاری از طریق گزش و گاز گرفتگی سگ، گربه و سایر گوشتخواران قابل انتقال به انسان و سایر حیوانات است به همین دلیل ایمن سازی سگهای دارای صاحب برای جلوگیری از ابتلای سگها به این بیماری ضروری است.
شیخی یکی از راههای کنترل و پیشگیری بیماریهای مشترک میان انسان و دام را ایمن سازی به موقع دامها و رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینهای عنوان کرد و ادامه داد: علاوه بر ایمن سازی این سگ ها، آموزشهای لازم پیرامون بیماری هاری و راههای جلوگیری از ابتلا به این بیماری به دامداران ارائه شده است.
رئیس اداره دامپزشکی اندیمشک تاکید کرد: ایمن سازی هاری باید هر سال تکرار شود و به صاحبان سگهای گله، نگهبان و حیوانهای خانگی توصیه میشود نسبت به ایمن سازی سالانه سگهای خود اقدام کنند.
سگهای خانگی، گربهها و خرگوشها و حیوانات وحشی مانند راسوها، راکونها و خفاشها میتوانند ویروس بیماری هاری را از طریق گزش و خراش به انسان منتقل کنند.
خوزستان در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رتبه پنجم حیوان گزیدگی در کشور شد.
پایان گزارش/
به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز ،سیدمحسن موسوی زاده با اشاره به اهمیت توسعه آموزشهای مهارتی، گفت: یکی از مواردی که از وزیر آموزش و پرورش و وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی خواسته ایم توجه و توسعه مراکز فنی حرفهای و کاردانش است.
به گزارش گروه خبری جوانان خوز ،سعید پرشی، معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین اهواز گفت: با توجه به قابلیت آتش سوزی شدید هیدروژن و بسته بودن محیط نشتی و همچنین افت شدید فشار و از طرفی دیگر نیاز شبکه سراسری برق به تولید این انرژی، کارکنان بهره برداری و تعمیرات خطرات احتمالی را به جان خریدند و با تزریق مجدد و فوری هیدروژن به ژنراتور برای تامین فشار مطلوب واحد و کاهش مقطعی بار راکتیو و اکتیو ژنراتور، از خروج اضطراری واحد شماره ۵ این نیروگاه و همچنین آسیب شدید به تجهیزات در اثر آتش سوزی بسیار وسیع جلوگیری کردند.
به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ، رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان گفت: در این مسابقات ۲۰۰ شرکت کننده برادر و خواهر از شهرهای مختلف استان که حائز رتبههای برتر در مراحل مختلف شهرستانی و منطقهای شده اند حضور دارند که به مرحله استانی چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران راه یافتند.
جلیل صرخه افزود: در مرحله استانی پنج داور برادر و پنج داور خواهر داوری این مسابقات را که در بخشهای قرائت، حفظ کل، حفظ ۲۰، ۱۰ و پنج جز قرآن کریم، اذان و دعاخوانی برگزار میشود، بر عهده دارند.
وی اظهار کرد: مرحله استانی چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران تا فردا یک شنبه هیجدهم شهریور ماه در حسینیه امام رضا شهرستان اهواز واقع در منطقه کیانپارس ادامه دارد و نفرات برتر به مسابقات کشوری راه مییابند.
پایان گزارش/
به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز ، مسعود پزشکیان عصر دیروز شنبه در نشست با فرماندهان عالیرتبه ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه فرماندهی و ستاد برگزار شد، اظهار داشت: از نظر شاخصهای توسعه جوامعی که اجزا و اقشار تشکیلدهنده آن از مهندسان، صنعتگران و پزشکان گرفته تا نیروهای نظامی کنار هم و بهصورت هدفمند عمل میکنند و در ادارات و سازمانهای آن افراد با طی سلسله مراتب به جایگاه بالاتر میرسند، از جوامع دیگر توسعهیافتهتر هستند. در کشور ما ارتش جمهوری اسلامی ایران از جمله معدود نهادهایی است که افراد در آن بهراحتی و بدون ضابطه و طی سلسله مراتب به جایگاه بالاتر نمیرسند و این از افتخارات ارتش ماست.
رئیس جمهور در ادامه ارتقای بیضابطه مدیران، عدمثبات مدیریت و عدم پاسخگویی مدیران سازمانها نسبت به عملکردها را از جمله مشکلات جدی نظام اداری و اجرایی کشور برشمرد و گفت: خوشبختانه ارتش جمهوری اسلامی ایران از این اشکالات مستثنی است و قدرتافزایی این نهاد ارزشمند بهدور از رویکردهای جناحی در طول دهههای گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی شایسته قدردانی است و جای تبریک دارد.
رئیس جمهور در ادامه به اهمیت ساختار نظاممند نیروهای مسلح و قابلیت تعمیم آن به دیگر ساحتهای مدیریتی در کشور اشاره کرد و افزود: در علم مدیریت بالاترین و دقیقترین ارزیابیها از سیستمهای نظامی استخراج و سپس در دانشگاه تدریس و تئوریزه میشود و ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با ساختار نظاممند خود این توانمندی را دارد که تجربیات ارزشمند خود در این زمینه را به بخشهای مختلف انتقال دهد.
وی همچنین جایگاه والای نظامیان در کلام حضرت امیرالمؤمنین(ع) را مورد توجه قرار داد و گفت: بهتعبیر امام علی(ع) لشکریان زینت جامعه و موجب عزت، امنیت و سربلندی مردم هستند و این امنیتی که امروز در کشور شکل گرفته است و مردم ما در بخشهای مختلف در امنیت کامل در حال فعالیتند، از برکت وجود شما ارتشیان دلاور است.
پزشکیان با تأکید بر ضرورت تقویت باورها و ارزشهای اجتماعی و فردی در نسل جوان و در نظام آموزشی کشور، کنار انتقال علم و مهارتآموزی به آنها اظهار داشت: اینکه امروز در نسل جوان با پدیده مهاجرت روبهرو هستیم به این دلیل است که در نظام آموزشی ما نسبت به تقویت ارزشهای فردی و اجتماعی جوانان غفلت صورت گرفته است و در نتیجه آنها بهجای ماندن کنار مردم و تلاش برای حل مشکلات و بازکردن گره از زندگی هموطنانشان مهاجرت میکنند، این در حالی است که در نیروهای مسلح ما نیروها را بهگونهای تربیت میکنند که حاضرند جانشان را فدای خاک، میهن و اعتقاد خود کنند که بسیار ارزشمند است.
رئیس جمهور با بیان اینکه بر اساس حدیثی قدسی خدای متعال حیات زمین را به وجود انسان، حیات انسان را به وجود علم، حیات علم را به وجود عمل و حیات عمل را به اخلاص پیوند داده است، تصریح کرد: اگر چنین باوری در همه انسانها نهادینه شود موجب رشد و تعالی جوامع خواهد شد که خوشبختانه این باور در شما ارتشیان عزیز وجود دارد و با مهارت، خلاقیت و توانمندیهایی که ایجاد کردهاید و با چنین نگاهی قطعا متوقف نخواهید شد چرا که ما باید بهترین و بالاترین باشیم تا دیگران نتوانند به ما زور بگویند و به ما ظلم کنند.
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه قدرت و توان نظامی باید در جهت خدمت به مردم به کار گرفته شود، نه برای کشتن زنان و کودکان مظلوم و بیگناه، خاطرنشان کرد: آنهایی که ادعای حقوق بشر و دمکراسی دارند به خاطر سوءرفتار یک حکومت با چند شهروند، زمین و زمان را به هم میریزند، اما در مقابل چشمشان زنان، کودکان و بیمارستانها در غزه را بمباران میکنند، اما صدایی از آنها بلند نمیشود و در نهایت وقاحت باز هم در پشت تریبونها دم از حقوق بشر میزنند که بسیار شرمآور است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه قطعا اگر ما امروز این توان دفاعی را نداشتیم، این جنایتکاران بیشرمانه و بیرحمانه همین جنایات را علیه مردم ما مرتکب میشدند، افزود : چرا نمیتوانند؟ چون شما ارتشیان غیور هستید، توانمند شدید و قدرت دفاعی برای مردم ما ایجاد کردید که آنها جرأت چنین کاری را ندارند؛ شما افتخار و عزت و زینت کشور هستید و دولت در خدمت شما است و هرکاری در جهت اقتدار بیشتر و پشتیبانی از نیروهای مسلح بتواند فروگذار نخواهد کرد و امیدوارم شما نیز با همین صلابت و قدرت در اوج بمانید و باعث سربلندی بیشتر مردم و کشور باشد.
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش نیز در این دیدار افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی، وظیفه پاسداری از استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی کشور را برعهده دارد و باید ارتشی مکتبی و مردمی باشد. مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) همواره بر این ابعاد و کارآمدی ارتش تأکید فرمودهاند.
موسوی تصریح کرد: در حکم انتصاب اینجانب 4 مأموریت ارتقاء توان و آمادگی رزمی، تعالی معنوی و بصیرتی، رفع نیازهای معیشتی و همافزایی را ابلاغ فرمودند و خداوند را شاکریم که در بسیاری از حوزهها با وجود تحریم و تنگناها طوری عمل کردیم که آخرین قضاوت معظمٌله در مورد ارتش این است که ارتش امروز نسبت به قبل هم مؤمنتر، هم انقلابیتر و هم کارآمدتر است.
وی افزود: برابر تدبیر فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی)، ارتش برای موفقیّت دولت چهاردهم و در راستای همافزایی هرکاری بتواند انجام خواهد داد.
فرمانده کل ارتش با اشاره به فرمایشات فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) مبنی بر اینکه ارتش در شعار “ارتش فدای ملت” صادقانه عمل کرده است، بیان داشت: اطمینان داشته باشید که در اعلام آمادگی برای کمک به دولت چهاردهم در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) صادقانه عمل خواهیم کرد.
موسوی خاطرنشان کرد: ارتش دارای یک تحفظ مخصوص به خود در بیان توانمندیهاست، در فرهنگ سازمانی ارتش، قدرت آن چیزی نیست که نشان داده میشود، بلکه آن چیزی است که پنهان نگه داشته شده است. از طرف دیگر خود را سرباز و خادم ملّت و فعالیّتهایمان را حداقلِ وظیفه میدانیم و از اینکه با تبلیغاتی کردن آنها شائبه منتگذاری ایجاد شود، پرهیز میکنیم و معتقدیم اگر 45 سال چشم روی چشم نگذاشتهایم و یک روز بدون مأموریت در هوا، دریا و زمین نبودهایم، این میدان خدمت و جانبازی لطف بزرگ خداوند است و بر این نعمت شکرگزاریم.
پایان گزارش/
به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز ، حمید ملکزاده، پژوهشگر اندیشههای سیاسی در یادداشتی نوشت: مفهوم حکمرانی قانونمند فضای مجازی یکی از موضوعاتی است که در نخستین دیدار اعضای کابینه دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب اسلامی بهعنوان پایه بخش مهمی از بیانات ایشان مطرح شد. من در این یادداشت تلاش میکنم این بخش بیانات ایشان را با عنایت به نسبتی که میان قانون، حکمرانی و مساله اداره دولت وجود دارد مورد بررسی قرار دهم.
در اینجا درست مثل هر موضوع دیگری که بنا داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم، باید معلوم کنیم مساله اصلی ما چیست. در این زمینه باید قبل از هر چیز به این موضوع توجه داشته باشیم که فضای مجازی واقعیتی است که نمیشود – و نباید- آن را نادیده گرفت، یعنی باید این موضوع را پذیرفت که فضای مجازی بهعنوان «دنیای جدیدی که بخشی از زندگی واقعی روزمره مردم» را تشکیل میدهد، مسالهای است که به شکل بنیادین باید مورد توجه دولت قرار بگیرد. یعنی برخلاف این عادت مرسوم که ساحتهای زندگی انسان را به حوزههای عمومی و خصوصی تقسیم میکردهاند، امروز با ظهور عرصه جدیدی از زیست روزمره مواجه هستیم که ویژگیهای منحصربهفرد خودش را دارد. اهمیت این بازشناسی در این مساله است که در شرایطی که بخشی از نظریهپردازان یا سیاسینویسان متأثر از گرایشهای فرهنگی سعی میکنند فضای مجازی را بهعنوان ساحتی خاص معرفی کنند که در آن امکان شکلگیری ایدههایی مثل «شهروند جهان»، یا «حیات انسانی بیرون از دولتها» وجود دارد، موضوع فضای مجازی و زیست مجازی شهروندان هنوز موضوعی مربوط به دولتهاست. مسالهای که درون دولتها اتفاق میافتد و نباید آن را بهعنوان رقیبی برای صورتهای جاری از حیات جمعی انسان در قالب دولت – ملتها بهحساب آورد. موضوعی که خودش را در دو شکل متفاوت از «نادیدهگرفتن فضای مجازی» نشان میدهد: الف – رها کردن فضای مجازی و مساله قانونگذاری درباره آن، ب – انکار این ساحت جدید از زیست روزانه شهروندان و ممنوع کردن یا تلاش برای حذفکردن آن. این دو صورت متفاوت از نادیده گرفتن فضای مجازی نهایتاً نتیجهای جز این ندارد که فضای مجازی حیثیتی «رها و ول» پیدا میکند: چه آنهایی که فضای مجازی را بهعنوان چیزی بیرون از دولت میفهمند که دولت نباید در آن هیچ شکلی از مداخله داشته باشد و چه آنهایی که فضای مجازی را بهعنوان رقیب یا دشمن وجودشناختی دولت در نظر گرفته و به شکل تام و تمام با آن مخالفت میکنند، هر دو به یک اندازه زیست مجازی شهروندان را رهاشده، فراموششده و به تعبیر رهبر انقلاب «رها و ول»شده باقی میگذارند، بنابراین لازم است این موضوع را در نظر داشته باشیم که به رسمیت شناختن «زیست مجازی شهروندان» مستلزم ارائه کردن توصیفی از آن بهعنوان یکی از عرصههای متکثر زندگی آنها درون و به اعتبار دولت است. این همان چیزی است که بحث درباره «حکمرانی قانونمند» در فضای مجازی را به مسالهای قابلتوجه تبدیل میکند.
* حکمرانی و مسأله قانونمندی
حکمرانی در معنای عام کلمه بر مجموعهای از فرآیندها، کارکردها، ساختارها، قوانین و هنجارهای موجود یا تولیدشده در دستهای از روابط و تعاملات دلالت میکند که به شکل نظاممندی حدود رفتار و عملکردهای مطلوب در یک مجموعه انسانی را به اعتبار آن معلوم میکنند. از این جهت حکمرانی بیش از اینکه با حکومت کردن، در معنای اداره دستوری امور نسبت داشته باشد، بر یک جور هدایت، راهبری و مدیریت نظاممند دلالت میکند که ضمن تعیین کردن حدود برای فعالیتها و کارکردهای عناصر تشکیلدهنده یک وضعیت خاص، تحقق اهداف مشترک گروهی از افراد را دنبال میکند، بنابراین میتوانیم ادعا کنیم که ایده حکمرانی با نفس گروههای اجتماعی، یعنی گروههایی از افراد که برای تحقق اهداف خاصی گرد هم آمده و تحت یک نظام مشخص عمل میکنند پیوندی منطقی دارد. اگر دولت را عالیترین تجمع انسانی برای تحقق اهداف مشترک در نظر بگیریم، آنگاه تصدیق میکنیم که حکمرانی در عالیترین صورت و رسمیترین مدل آن در و توسط دولتها اعمال و اجرا میشود: صوری یا رسمی بودن حکمرانی در دولت ناشی از رابطه آن با قانون است.
امروز در دموکراسیها و در عین حال در نسخه ایرانی مردمسالاری که با عنوان «مردمسالاری دینی» میشناسیم اداره امور نه از طریق فرمان یا دستور شخصی یا گروهی حاکمان و متصدیان امور، بلکه از طریق صدور دستورنامهها یا وضع قوانین روشن از طریق نهادهای خاص و معلوم و با هدف تحقق بیشترین خیر ممکن برای اعضای یک دولت اتفاق میافتد. از این جهت حکمرانی در نظامهای سیاسی جدید به طور عام و درباره جمهوری اسلامی ایران به طور خاص، حکمرانی قانونی است. یعنی از طریق و ضمن تنظیم قوانین روشن، معلوم و مشخصی که در اختیار همگان قرار میگیرد اعمال میشود. همینطور عمل قانونگذاری نه با هدف تأمین منافع گروهی خاص، یا دستهای معلوم یا در سایه که در نهادهای قدرت حاضر هستند، بلکه در مسیر تحقق خیر جمعی اعضای دولت صورت میپذیرد. به همین اعتبار است که میتوانیم بگوییم حکمرانی قانونی در فضای مجازی باید از طریق وضع قوانین معلوم، با هدف فراهم آوردن امکان بهرهمندی عموم شهروندان از امکانات آن، از طریق به سامان کردن نظاممند زیست مجازی ایشان به نحوی که بیشترین حد از تحقق خیر جمعی را ممکن میکند، اعمال شود. از این جهت مساله «حکمرانی قانونی» را که در بیانات رهبر انقلاب مشاهده میشود باید بهعنوان فراهم آوردن نظاممند چنین امکانی در نظر بگیریم؛ موضوعی که اشکال دوگانه نادیدهانگاری که در بالا مورد بررسی قرار دادیم، از آن غافل بودهاند.
* بایستههای حکـــمرانی قانونی در فضای مجازی
اگر همه آنچه را تا اینجا آوردیم در کنار بخشی از بیانات رهبر انقلاب درباره موضوع فضای مجازی قرار دهیم که در نخستین دیدار با اعضای کابینه دولت چهاردهم مطرح شد میتوانیم تصویر روشنی از بایستههای حکمرانی در فضای مجازی در نگاه رهبر انقلاب به دست بیاوریم. در بخش پایانی این یادداشت تلاش میکنم فهمی را که از این بایستهها دارم به طور خلاصه مطرح کنم. فکر میکنم میتوانیم انتظار داشته باشیم که توجه به مجموعه بههمپیوسته این بایستهها میتواند گره قانونی و معضلاتی را که در سالهای اخیر درباره فضای مجازی ایجاد شده است تا حد زیادی باز کرده، یا حداقل ما را در مسیر گشودن آنها قرار دهد.
پیش و بیش از هر چیز باید این موضوع را در نظر بگیریم که «زیست مجازی» مردم یک واقعیت غیرقابلانکار است. یعنی فضای مجازی بهعنوان عرصه جدیدی از زندگی انسان امروز موضوعی است که نه میشود و نه باید آن را انکار کرد و نادیده گرفت. از این جهت باید به استقبال این عرصه نوظهور از حیات انسانی رفت. در عین حال باید این موضوع را در نظر داشت که نفسِ زیست مجازی افراد نه چیزی مثبت و نه موضوعی منفی است. یعنی نباید اینطور فکر کنیم که نفسِ وجود زیست مجازی خیر یا شر است. از این قرار باید فضای مجازی را بهعنوان یک فرصت جدید با تهدیدات و فرصتهای خاص خود در نظر بگیریم. همینطور نباید از نظر دور داشته باشیم که زیست مجازی افراد از مسائل مربوط به دیگر ساحتهای زیست عمومی یا خصوصی افراد بهعنوان اعضای یک دولت پیروی میکند. یعنی نباید اینطور فکر کنیم که زیست مجازی در جایی بیرون از دولت اتفاق میافتد، همچنین نباید این نکته را از نظر دور داشته باشیم که نفسِ ورود به جهانی که بهعنوان فضای مجازی میشناسیم به معنای خارج شدن از جغرافیای حقیقی دولت یا حدود صلاحیت آن است.
از این جهت درست همانطور که همه ساحتهای زندگی شهروندان، اعم از خصوصی و عمومی، مستلزم شکلی از اداره از طریق نظام روشنی از قوانین است، قوانین روشنی نیز باید درباره زیست مجازی اعضای دولت وجود داشته باشد؛ قوانینی که در درجه نخست رابطه میان بازیگران عمده در فضای مجازی با دولت را معلوم میکنند، قوانینی که در نهایت بهعنوان دستورالعملی برای تنظیم رابطه دولت با شرکتهای عمده ارائهکننده خدمات در فضای مجازی با دولت عمل میکنند. دستورالعملهایی که ضمن قاعدهمند کردن رفتار این بازیگران با دولت، امکان بهرهمندی حداکثری شهروندان از خدمات ارائهشده توسط آنها در کشور را به شکل قانونی، یعنی به نحوی مشروع که در آنها میشود پیگیری حقوقی منافع و خواستههای شهروندان را دنبال کرد، فراهم میکند.
موضوع دیگری که درباره حکمرانی قانونمند در فضای مجازی باید به آن استناد کرد فراهم آوردن امکان تنظیم رابطه افراد دولت با یکدیگر در موضوع خدمات و امکانات فضای مجازی است. از این جهت وضع مقررات معلومی که رابطه افراد با یکدیگر را در این محیط سازماندهی و به نحوی قانونی آن را ممکن کند از اهمیت انکارناپذیری برخوردار است. برای روشنتر شدن این موضوع این نکته را در نظر بگیرید که شرکتهای فعال در محیط مجازی هر کدام بر اساس قوانین خاص خود، امکاناتی را به افرادی که از خدمات آنها استفاده میکنند ارائه میدهند. قوانین مربوط به شیوه استفاده کردن از محصولات مختلف موضوعی درونی برای شرکتهای ارائهکننده خدمات است. از آنجایی که روابط میان افراد درون محیط مجازی در و به اعتبار تعلقات سیاسی آنها به دولت اتفاق میافتد، لازم است قوانینی وجود داشته باشد که در حوزههای مختلفی اعم از تجاری و مالی، مدنی و کیفری مناسبات میان شهروندان دولت در فضای مجازی را تسهیل و از آنها حمایت کند.
در این زمینه باید این نکته را در نظر گرفت که قانونمندی درباره حکمرانی در فضای مجازی باید با عنایت به دولت بهعنوان اصل راهنمای قانونگذاری صورت بگیرد. همینطور نباید این مساله را از نظر دور داشت که دولت در معنای خاص کلمه مجموعهای از روابط سیاسی و حقوقی است که اعضای یک واحد سیاسی را به یکدیگر پیوند میزنند. یعنی در هر شکلی از قانونگذاری درباره فضای مجازی باید مردم، اصلِ ضرورت بهرهمندی آنها از امکانات فضای مجازی و حمایت قانونی از آنها در جریان این بهرهمندی با عنایت به روح حاکم بر واحد سیاسیای که به آن تعلق دارند موردنظر قرار بگیرد. در نهایت صورتهای دوگانه انکار فضای مجازی، چه وقتی صحبت از فعالانی باشد که از رها کردن شهروندان در محیط مجازی دفاع میکنند، چه وقتی آنهایی را در ذهن داشته باشیم که از ممنوعیت تام و تمام آن صحبت میکنند، نهایتاً به کاهش میزان بهرهمندی مردم از امکانات گسترده موجود در فضای مجازی منتهی خواهد شد؛ موضوعی که رهبر انقلاب نیز در بیاناتی که در این باره داشتهاند بهوضوح به آن اشاره کردهاند.
منبع: وطن امروز
پایان متن/
به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ،سید محمدمهدی صافی با اشاره به آغاز ثبتنام و انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه آزاد دزفول گفت: ثبتنام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفا بر اساس سوابق تحصیلی در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته مهرماه سال ۱۴۰۳، آغاز شده است و تا روز چهارشنبه ۲۱ شهریور ادامه دارد.
به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ، مدیر حج و زیارت خوزستان گفت: همزمان با سراسر کشور زائران خوزستانی جهت مشرف شدن به حج عمره میتوانند از امروز (۱۷ شهریور) با مراجعه به سایت my.haj.ir نسبت به پیش ثبت نام اقدام نمایند.
محمد امین یاقوت افزود: براساس برنامه اعلامی سازمان حج و زیارت، زمان ثبت نام نهایی و انتخاب کاروان در استان خوزستان در از اول مهر ماه انجام خواهد شد و اعزامهای امسال در دو نوبت انجام میشود که نوبت اول از تاریخ ۲۸ شهریور لغایت ۳۰ آذر ماه و نوبت دوم از اول دی ماه امسال لغایت پایان موسم حج عمره است.
در اردیبهشت ماه امسال ۲۵۵ زائر خوزستانی با اعزام به سرزمین وحی اعمال حج عمره را به جا آوردند.
پایان گزارش/
به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، فاطمه راشدیان گفت: پرونده قاچاق ۲۵ کپسول گاز به ارزش ۳۰۳ میلیون ریال در شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان امیدیه رسیدگی شد.
رئیس تعزیرات حکومتی امیدیه افزود: شعبه با تحقیقات لازم، اتهام انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط کالای کشف شده، متخلف را به پرداخت ۵۴۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و جریمه وصول شد.
راشدیان گفت: ماموران نیروی انتظامی با توقیف یک دستگاه خودرو و کشف کالای به ظن قاچاق، گزارش را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.
پایان گزارش/
به گزارش گروه خبری جوانان خوز ،حسن زیودار گفت: در تیرماه امسال تخلیه و بارگیری ۴۲ هزار و ۹۴۶ تن انواع کالا شامل ۷۴۷ واگن در راه آهن زاگرس به ثبت رسید که سهم بارگیری از این میزان کالا، ۳۵ هزار و ۲۶ تن و سهم تخلیه ۷ هزار و ۹۲۰ تن بوده است که مقایسه آمارها با مدت مشابه پارسال که بارگیری ۱۴ هزار و ۳۴۶ تن و تخلیه ۷ هزار و ۱۵۰ تن شامل ۳۶۳ واگن ثبت شده است، نشان دهنده رشد بیش از ۱۵۹ درصدی تعداد واگنهای بارگیری، بیش از ۱۴۴درصدی بارگیری کالا، رشد ۱۱ درصدی واگن تخلیه و ۱۱ درصدی تخلیه کالا است.
به گزارش گروه ورزشی جوانان خوز ، در روز دهم بازیهای پارالمپیک پاریس، صادق بیت سیاح، ورزشکار خوزستانی در پرتاب نیزه کلاس F۴۱ مسابقات پارادوومیدانی بازیهای پارالمپیک موفق به کسب نشان طلا شد.
بیت سیاح در پرتابهای اول و دوم پرتابی به میزان ۴۳.۴۸ متر و ۴۶.۸۴ متر را داشت و خیلی زود خودش را بالاتر از سایر نفرات قرار داد. پرتابگر کشورمان در پرتابگر سوم مرتکب خطا شد و تا ورزشکار هندی از این فرصت بهره ببرد و با شکستن رکورد پارالمپیک (۴۷.۳۲ متر) به رده اول صعود کند.
بیت سیاح در تلاش چهارم نیزه را ۴۳.۷۸ متر و در تلاش پنجم ۴۷.۶۴ متر پرتاب کرد و رکورد پارالمپیک را شکست. ملیپوش کشورمان در آخرین پرتاب ایران خطا کرد، اما در نهایت با ۴۷.۶۴ متر ضمن شکستن رکورد پارالمپیک صاحب مدال طلا شد.
پایان گزارش/
یادداشت روز جوانان خوز به قلم بابک بابادی :
وام گرفتن همیشه یکی از راه های حل مشکلات ولی به صورت موقت و مسکن بوده است که البته برای اقشار ضعیف جامعه ، دریافتش هم طعم با عسل و باز پرداختش چیزی تلخ تر از زهر مار است . اما همیشه اینطور نیست که این تلخی به کام همه بنشیند ، گاهی هم وام ها از دل جریاناتی رانتی به کام بعضی ها بسیار خوش گوار می شود .
این عشق به وام گرفتن در کشور ما از زمانی رونق روز افزون یافته و حتی برای برخی شغل نان و آب داری شده است که همیشه تورم یا همان گرانی خودمان ، کم و بیش جلوتر از وام ها بوده و از این بابت وام گیرنده با خیال به صرفه بودنش ، شیفته دریافت وام شده است .
تا آنجا که گاه این بخت برگشته ، ماهها و حتی سالها چشم به انتظار بهترین رفیق روزهای سختش می نشیند . هرچند که مسیر رسیدن به این چشمه شفا بخش همیشه و برای هر کسی هموار نیست و گاه یک وام خوش خط و خال ، هست و نیست یک نفر را بر باد می دهد و برای نشان دادن لطف و کرمش او را تا پشت میله های زندان همراهی می کند ، اما همین ۱۸ درصدی و ۲۳ درصدی و ۲۹ درصدی و درصدهای بیشتر ، برای بسیاری آدمها که حاضرند صفحات تو در تو تعهدات خود به بانکها را نخوانده امضا کنند و یک رفاقت و قرابت قدیمی و عمیق با حداقل یک کارمند رسمی از دولت برای ضمانتش ، آرزوی شیرین آنهاست ، خود بارقه امیدی است که برای خرید کالای خانه ، خانه و خودرو و آوردن فرزند و پیش تر از آن آوردن مادر فرزند ، به سوی او می تابد. و اینهمه که بساط عاشقی است اگر به خوبی فراهم گردد ، دلدادگی وام گیرنده به ثمر نشسته و چشم بر بهره ( بخوانید سود ) بانکی اش می بندد و وام را دریافت می کند . در این راه ، چه بسیارند پیران و جوانانی از زن و مرد ، بازنشسته و بیکار و خوداشتغال و مبتکر و مخترع و بساز و بفروش ها و … ، از دردمند و بی درد و همه و همه که راه می پیمایند تا شور عشق را بیش از پیش نمایان کنند ، حال آنکه مسیر عشق از دل خود بانکها می گذرد ، درست در جایی که هر کسی آرزو می کند که کاش او هم یک کارمند بانک بود و بانک می شد هواخواه و هم خانه و مأمن او .
اگر عشقی باشی که دیگر کاملا بخت یارت است و برو آسوده بخواب که بورس بیدار است ! آری ، وام عشقی تا عشق وام داشتن دوتاست مثل خال مه رویان و فلفل سیاه ! کاش عشقی ، رسم عاشقی می دانست که به گمانم ندانست و عشقی مسلکها ها نیز هیچگاه نخواهند دانست .
پایان متن/
به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ، مراسم مرثیهسرایی، سخنرانی و عزاداری، شمع گردانی، قرائت خطبه و چرخاندن پرچم متبرک آستان قدس رضوی در شب شهادت امام رضا (ع) در حسینیه عاشقان ثارالله اهواز با حضور خادمیاران و عزاداران برگزار شد. در این آیین جمعی از خادمیاران حرم مطهر امام رضا (ع) با حضور در بین عزاداران اهواز در وصف مظلومیت و جایگاه والای امام هشتم شیعیان خطبهخوانی کردند. مراسم سینه زنی، مرثیهسرایی، روضه خوانی در حسینیه عاشقان ثارالله نیز با حضور عزاداران و دلسوختگان این امام مظلوم، برگزار و صدها نفر از عزاداران با پرچم و شمع به دست در سطح مناطق اهواز حرکت کرده و برای امام رضا (ع) سوگواری کردند.
در برخی از مناطق مختلف خوزستان مردم از روز دوشنبه با راه اندازی مراسم عزاداری در حسینیهها و اقامه مجلس عزا، عشق و ارادت خود را به خاندان نبوت و امامت نشان دادند.
همچنین در سطح مساجد، حسینیهها و بقاع متبرکه در خوزستان از جمله آستان مقدس علی ابن مهزیار اهوازی، آستان مقدس دانیال نبی (ع) در شوش، آستان مقدس محمد ابن موسی الکاظم (ع) معروف به سبزقبا در دزفول، مقام صاحب در شوشتر و سایر شهرستانهای خوزستان از جمله بهبهان، شوشتر، آبادان، خرمشهر، دشت آزادگان حضور عاشقان و دلدادگان عزادار چشمگیر بوده است.
به مناسبت ایام شهادت امام رضا (ع) و امام حسن عسکری (ع) و رحلت رسول اکرم (ص) از ابتدای هفته جاری روضه خانگی به ویژه در روزهای پایانی صفر بر اساس سنت دیرینه دلدادگان اهل بیت (ع)، در برخی از منازل مردم ولایتمدار خوزستان برپا است و دوستداران اهل بیت (ع) به عزاداری و سوگواری در این مجالس میپردازند.
در سطح مناطق مختلف شهر نیز دوستداران اهل بیت (ع) با برپایی موکب از شهروندان پذیرایی و نذورات مردمی را توزیع میکنند.
علی ابن موسی الرضا (ع) فرزند امام موسی کاظم (ع) و هشتمین امام شیعیان ۳۰ ماه صفر به شهادت رسیدند و هر ساله در اواخر ماه صفر مراسمهای سوگواری متعددی در سطح کشور و سایر کشورهای اسلامی به مناسبت شهادت امام رضا (ع) برگزار میشود.
پایان گزارش/
به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ، در سالهای اخیر، برخی از تحلیلگران و مفسران دینی معتقدند که مردم با قرآن کریم و مفاهیم آن چندان آشنا نیستند و این ارتباط سطحی و محدود به قرائت و تلاوت قرآن باقی مانده است. یکی از این منتقدان، محمدعلی انصاری، مفسر قرآن کریم و شارح نهجالبلاغه است که در مصاحبهای، با تاکید بر این نکته که آشنایی عموم مردم با مفاهیم عمیق قرآنی در سطح پایینی قرار دارد، بیان کرد که بسیاری از افراد حتی درک درستی از مفاهیم اساسی قرآن مانند صبر، شکر و اقامه نماز ندارند.
با این حال، بررسیهای آماری و مشارکت مردم در طرحهای مختلف قرآنی مانند طرح ۱۴۵۵، طرح «من قرآن را دوست دارم»، و پویش ملی «زندگی با آیهها» نشان میدهد که مردم علاقهمندی گستردهای به فعالیتهای قرآنی دارند. برای مثال، طرح ۱۴۵۵ که به حفظ قرآن کریم اختصاص دارد، میلیونها نفر از اقشار مختلف جامعه را به خود جذب کرده است. همچنین، طرح «من قرآن را دوست دارم» با جذب دهها هزار کودک و نوجوان، نشان از تلاش موفق برای آشنایی نسل جوان با قرآن دارد. مسابقات «درسهایی از قرآن» نیز با استقبال گستردهای روبرو شد و به عنوان فرصتی برای بررسی و فهم بهتر آموزههای قرآنی در سطح جامعه مطرح شد. علاوه بر این، پویش “زندگی با آیهها” نیز با استقبال بیش از ۲۰ میلیون نفر مواجه شده و به عنوان یک حرکت مثبت در جامعه شناخته میشود.
با وجود این آمارهای مثبت، انصاری بر این باور است که این تلاشها باید به عمق مفاهیم قرآن توجه بیشتری کند. او هشدار میدهد که اگر این طرحها و پویشها به مباحث آماری و سطحی محدود شود، اثرگذاری چندانی نخواهد داشت. به اعتقاد او، جامعه باید به درک واقعی و عملی از مفاهیم قرآنی برسد تا آموزههای قرآن کریم در زندگی روزمره و تصمیمگیریهای اجتماعی و اخلاقی تأثیرگذار باشد.
کمکاری نهادهای دینی در تبیین مفاهیم قرآن
به اعتقاد انصاری، مشکل اصلی در فهم حقایق قرآنی است. او با بیان این که “خانه از پای بست ویران است، خواجه در فکر نقش ایوان است”، اظهار داشت که جامعه به شکل دقیق با چهره حقیقی مفاهیم قرآن آشنا نشده است. او همچنین نهادهای دینی، آموزش و پرورش، دانشگاهها، حوزههای علمیه و رسانههای کشور را به عدم تلاش کافی در معرفی عمیق قرآن و حقایق آن متهم کرد. به نظر انصاری، معرفی قرآن در جامعه، سطحی است و این امر موجب شده تا فهم واقعی از مفاهیم قرآنی در بین مردم به درستی شکل نگیرد.
این مفسر قرآن، به اهمیت آشنایی با مفاهیم قرآن و رابطه آن با علم و عمل اشاره کرد. وی بیان کرد که آشنایی با مفاهیم قرآن به خودی خود علم محسوب میشود اما علم لزوماً به عمل منجر نمیشود. او تأکید کرد که انسان همیشه بر اساس دانستههای خود عمل نمیکند و برای عمل کردن به انگیزه نیاز دارد. این انگیزهها، طبق آموزههای قرآن، باید از طریق تزکیه و تربیت نفوس به دست آید.
انصاری با استناد به آیهای از قرآن که میفرماید «وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَ الْحِکْمَةَ »، خاطرنشان کرد که تعلیم در قرآن بدون تزکیه و تربیت مؤثر نخواهد بود. او بر این باور است که آموزش و تعلیم باید با تربیت و پرورش همراه باشد. به عقیده او، در جامعه کنونی این مفاهیم متأسفانه از یکدیگر جدا شدهاند و به صورت منفک عمل میکنند. این جدایی بین آموزش و تربیت، از دیدگاه انصاری، یکی از دلایل اصلی عدم تحقق عملی آموزههای قرآنی در زندگی روزمره مردم است.
همافزایی نهادها برای تقویت ارتباط مردم با قرآن
انصاری به منظور ارتقا و تثبیت ارتباط مردم با قرآن کریم به تشریح برنامهریزیهای عملیاتی در این زمینه پرداخت و تأکید کرد که برای تحقق این هدف، تمامی نهادهایی که میتوانند در این راستا نقش ایفا کنند، باید به شکل مشترک، هماهنگ و یکسان عمل کنند. انصاری به دو حوزه مهم اشاره کرد که قرآن کریم نیز بر آنها تأکید دارد: “یعلمهم” و “یزکیهم”.
او بیان کرد که نهادهای آموزشی و فرهنگی، از جمله آموزش و پرورش که اولین نهاد تربیتی است، باید این مسئولیت را به عهده گیرد. او همچنین به اهمیت نقش دانشگاهها، حوزههای علمیه و صدا و سیما که امام خمینی(ره) آن را به عنوان یک دانشگاه توصیف کردهاند، اشاره و تاکید کرد که همه این نهادها باید با همکاری یکدیگر، روش آموزش (متدولوژی) قرآن را بر اساس مفاهیم عمیق قرآنی تنظیم کنند.
آموزش باید بنیادین باشد و تمامی نهادهای تعلیمی و تربیتی باید با یکدیگر در این مسیر همکاری کنند تا جامعه به شکل بهتری با مفاهیم و آموزههای قرآن کریم آشنا شود
انصاری اعتقاد دارد که اگر این نهادها به صورت هماهنگ و با محوریت مفاهیم قرآنی به تعلیم و تربیت بپردازند، میتوانند در ارتقای ارتباط مردم با قرآن موفق باشند. او تاکید کرد که آموزش باید بنیادین باشد و تمامی نهادهای تعلیمی و تربیتی باید با یکدیگر در این مسیر همکاری کنند تا جامعه به شکل بهتری با مفاهیم و آموزههای قرآن کریم آشنا شود و ارتباط خود را با آن مستحکمتر سازد.
فرصتی برای احیای مفاهیم فراموش شده قرآن
در ادامه، انصاری به طرح ملی پویش زندگی با آیهها به عنوان یکی از تلاشهای مثبت در جهت تقویت ارتباط با قرآن اشاره کرد. او با اشاره به تأثیرگذار بودن این پویش، بیان کرد که این پویش قطعاً مؤثر است و حرکت در این مسیر نشاندهنده توجه به عمق مفاهیم قرآنی است. همانطور که گفته شده به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل، اگر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم، حتی اگر به تمام اهداف نرسیم، همین تلاش در راستای ترویج فرهنگ قرآنی ارزشمند است.
انصاری هشدار داد که اگر این پویش به مباحث آماری و سطحی محدود شود، تأثیر چندانی نخواهد داشت و تنها به کارهای سطحی و اداری بازمیگردد اما اگر این پویش به سمت مفاهیم عمیق قرآنی سوق داده شود، میتواند به تحول بزرگی در جامعه قرآنی منجر شود.
او به عنوان مثال اشاره کرد که وقتی قرآن میفرماید یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ، باید مفهوم وفاداری به پیمان را بررسی کنیم و اهمیت آن را درک کنیم. انصاری افزود که وفاداری به عهد و پیمانهای خود بسیار مهم است. او تأکید کرد که وفاداری به عهد در قرآن و فهم عمیق عهد در قرآن، از کوچکترین روابط مانند رابطه بین زن و شوهر تا بزرگترین روابط مثل روابط بین حاکمیت و مردم را در بر میگیرد و قرآن به صحنه زندگی انسانها ورود میکند. انصاری در نهایت بر این نکته تأکید کرد که قرآن، با هدایت به سوی راههای محکمتر و راستتر، باید به گونهای آموزش داده شود که جنبه کاربردی آن به وضوح در زندگی جامعه نمایان شود.
چهار پله تا قله قرآن؛ ما در کدام پله ایستادهایم؟
این مفسر قرآن به افرادی که به دنبال تقویت ارتباط خود با قرآن هستند، توصیه کرد که برای ارتباط بهتر با قرآن، لازم است که فرد بر نفس خود کار کند و رذایل اخلاقی را از وجود خود دور کند. کسانی که پاکیزهتر و متعهدتر باشند، ارتباط عمیقتری با قرآن خواهند داشت. به هر میزانی که انسان بر نفوس خود کار کند و از صفا و تصفیه بهتری برخوردار شود، حقایق قرآن در وجودش جای میگیرد و به خوبی درک میشود.
ابتدا باید بر روی نفس خود کار کرده و سپس مفاهیم قرآن را فرا بگیرند تا به اسرار و نهانخانه قرآن دست پیدا کنند و بُعد کاربردی آن را در زندگی خود مشاهده کنند
انصاری همچنین به اهمیت فراگیری مفاهیم قرآن پرداخت و افزود که دومین توصیه این است که افراد به سراغ تفسیر و مفاهیم قرآن بروند. حفظ قرآن مقدمهای برای رسیدن به مفاهیم است و حفظ قرآن، پلی برای درک حقایق است. بنابراین، ابتدا باید بر روی نفس خود کار کرده و سپس مفاهیم قرآن را فرا بگیرند تا به اسرار و نهانخانه قرآن دست پیدا کنند و بُعد کاربردی آن را در زندگی خود مشاهده کنند.
وی در ادامه گفت که چهار مرحله اصلی در ارتباط با قرآن وجود دارد؛ نخست قرائت قرآن که به معنای خواندن است. سپس تلاوت قرآن که به معنای خواندن مسئولانه و با فهم است. بعد از آن تدبر در قرآن است که به معنای فرو رفتن در عمق مفاهیم و نکات قرآن میباشد و در نهایت، مرحله تحقق است که در این مرحله قرآن به طور واقعی در وجود فرد شکل میگیرد.
انصاری افزود که باید دید که آیا طرح ملی پویش زندگی با آیهها میتواند افراد را به درک عمیقتری از قرآن نزدیک کند یا خیر. امیدواریم که طرحهای قرآنی و برنامههای مشابه، با جدیت و موفقیت بیشتری اجرا شود و شاهد آثار اجتماعی مثبت آنها در تقویت ارتباط افراد با مفاهیم قرآنی باشیم.
پایان گزارش/
به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز ، مطالعهای که به سفارش دولت ایرلند در مورد موارد سوء استفاده جنسی در مدارس کاتولیک این کشور در دهه های گذشته انجام شده است، به نتایج وحشتناکی رسیده است.
ایرلند می خواهد به همین بهانه با سوء استفاده جنسی در مدارس کلیسا در دهه های گذشته مقابله کند. نورما فولی، وزیر آموزش و پرورش این کشور هنگام ارائه گزارش جدیدی در این باره گفت: “میزان سوء استفاده تکان دهنده است.” حدود 2400 اتهام گزارش شده است.
دولت ایرلند اعلام کرد که این اتهامات علیه حدود 880 عامل مظنون در بیش از 300 مدرسه که توسط مسئولین مذهبی بین سال های 1927 تا 2013 اداره می شدند، مطرح شده است. دولت می خواهد حالا کمیسیون تحقیق برای رسیدگی به این مسئله تشکیل دهد.
گزارشگر خبرگزاری پی ای، فولی گفت که این گزارش سندی دلخراش است و حاوی توصیفاتی از سوء استفاده و خشونت جنسی وحشتناک است. بسیاری از بازماندگانی که در این تحقیق شرکت کردند اکنون مسن تر هستند و می توانند در مورد عواقب مادام العمر صحبت کنند.
فولی همچنین گفت که این تجربیات بر عملکرد تحصیلی، سلامت روان، مصرف مواد مخدر و الکل و روابط اجتماعی آسیب دیدگان تأثیر گذاشت. برخی از مردم حتی جرات نمی کردند به سر قبر والدین خود بروند زیرا عامل جنایت در همان نزدیکی دفن شده بود.
این گزارش با استناد به اطلاعات مدارس، مسئولین مذهبی و افراد آسیب دیده گزارش شده است. در این گزارش آمده است که میزان واقعی این سوء استفاده ها احتمالاً حتی بیشتر است. احتمالاً بیش از نیمی از متهمان تاکنون فوت کرده اند.
پایان گزارش/
به گزارش گروه ورزشی جوانان خوز ، مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جوانان کشور امشب در کشور اسپانیا پیگیری شد که احمدرضا محسن نژاد درفینال وزن ۶۷ کیلوگرم با حساب ۲ برصفر یوسف اشرپوف از قزاقستان را مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.
شب گذشته نیز علی احمدی وفا در وزن ۵۵ کیلو گرم وعلیرضا عبدولی در وزن ۷۷ کیلو گرم مدال طلا را تصاحب کرده بودند.
اهورا بویری و محمدهادی صیدی دیگر فرنگی کاران اعزامی استان به مسابقات قهرمانی بودند که در وزنهای ۷۲ و ۸۷ کیلو گرم از گردونه رقابتها حذف شدند.
ملک محمد بویری نیز به عنوان مربی از خوزستان درکادرفنی حضور داشت.
شهر پونته وردا اسپانیا از مسابقات کشتی فرنگی جوانان جهان میزبانی کرد.
پایان گزارش/
آی پی شما: 98.82.120.188
مرورگر شما: Unknown