پایگاه خبری - تحلیلی1400

Language

Language

سرخط شهرستان‌ ها

فرمانده انتظامی بهبهان گفت: در پی سرقت از یک خانه باغ در این شهرستان، سه سارق مسلح دستگیر و اموال مسروقه...
ادامه مطلب
شرکت توزیع نیروی برق اهواز طی اطلاعیه‌ای از شهروندان اهواز، حمیدیه، کارون و باوی خواست با توجه به افزایش...
ادامه مطلب
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خوزستان از صدور سند مالکیت برای منازل کوی یاسر شهرستان امیدیه خبر داد.
ادامه مطلب
تلاش برای جابجایی تانکر سوخت حادثه دیده در شهرستان اهواز ادامه دارد.
ادامه مطلب
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مکان‌هایی که آب باران و آب‌های سطحی در آنها ذخیره...
ادامه مطلب
فرماندهی انتظامی شهرستان دزفول از دستگیری قاتل فراری در کمتر از ۲۴ ساعت در این شهرستان خبر داد.  
ادامه مطلب
طرح صدور گواهی الکترونیکی تولد به صورت آزمایشی در شهرستان بهبهان در حال اجراست .
ادامه مطلب
بخشی از مراتع منطقه گودر خواجه ها در شهرستان دزپارت دچار آتش سوزی شد .
ادامه مطلب
روابط عمومی شرکت آبفا اهواز در پی قطعی آب مناطقی از کلانشهر اهواز اطلاعیه صادر کرد .
ادامه مطلب
فرمانده انتظامی ماهشهر از آزادی فردی که به علت اختلافات مالی ربوده شده بود، در این شهرستان خبر داد.
ادامه مطلب
11358211_504
سارقان مسلح خانه‌باغ در بهبهان در دام پلیس
11357191_510
هشدار شرکت توزیع نیروی برق اهواز برای صرفه‌جویی در مصرف برق
11358252_353
صدور سند مالکیت برای منازل کوی یاسر امیدیه
11358182_613
تلاش برای جابجایی تانکر حادثه دیده در اهواز
11344332_102
همه‌گیری‌ های بیماری دانگ در فصل‌ های بارانی و گرم رخ می‌دهد
11344781_752
دستگیری قاتل فراری در دزفول 

گزیده شهرستان‌ ها

مشروح اخبار شهرستان‌ ها

2901747
رییس ستاد کل نیروهای مسلح از موزه دفاع مقدس دزفول بازدید کرد
9554050_769
افزایش تولید متانول کشور با طرح پتروالفین ماهشهر
8587676_638
نیروگاه رامین اهواز پای کار تولید برق
3356831
واژگونی مرگبار اتوبوس در دهدز با ۲ کشته و ۱۸ مجروح
10199132_502
اعزام گروه‌های جهادی در مدارس شادگان
10477377_491
اهدای ۲۸ سری جهیزیه به نوعروسان شوش
9787439_538
تجهیز مساجد شوشتر به وسایل سرمایشی
10380618_689
خرید ۶۰ هزار تن خرما از کشاورزان شادگان
10162101_313
توقیف خودروی حامل کالای قاچاق دراندیمشک
9631227_232
پیام معاون اول رئیس جمهور برای بازگشت پیکر دو شهید دفاع مقدس در دزفول
14010607000286_Test_PhotoN
آخرین وضعیت صنعت نفت برای مصاف با پرسپولیس
169592373
جوانان‌خوز | وضعیت خشکسالی در حوضه دز ادامه دارد
پزشکیان : سیاست‌های کلی رهبر انقلاب چراغ راهنمای مسیر است
پزشکیان : سیاست‌های کلی رهبر انقلاب چراغ راهنمای مسیر است
دکتر مسعود پزشکیان در گفتگوی تفصیلی با KHAMENEI.IR،...

گزارش گروه سیاسی جوانان خوز  ،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رهبر انقلاب، گفتگوی تفصیلی با رییس جمهور منتخب به شرح زیر منتشر شده است:

پا تند کرده بودیم و به سمت محل مصاحبه می‌رفتیم که یکی از اعضای گروه خبری گفت، اینجا چقدر رئیس‌جمهور و دست‌به‌دست شدن قدرت به خود دیده! گفتم خیلی زیاد هم نبوده و آقای پزشکیان نهمین آنهاست؛ اما در این دست‌به‌دست شدن‌ها، درس‌ها، عبرت‌ها و نشانه‌های زیادی است برای صاحبان اندیشه…

عقربه‌های ساعت حدود ده و نیم صبح را نشان می‌داد که روبروی رئیس‌جمهور منتخب نشستیم و مصاحبه شروع شد. بی‌آلایشی، شاید اولین صفتی باشد که در برخورد با آقای دکتر پزشکیان به چشم می‌آید. مثل سالهای گذشته و حتی دوران تبلیغات انتخاباتی، اینجا هم لابه لای گفت‌وگو، از فرازهای متناسب قرآن و نهج‌البلاغه استفاده می‌کند. به برخی جزئیات حساس بود، مثلاً مصرف برق در همین ساختمان. چیزی که شاید در این سطح از نظر برخی افراد چندان مهم نباشد و بگویند رئیس‌جمهور کارها و دغدغه‌های مهمتری دارد؛ اما همین جزئیات است که یک کلیت را تشکیل می‌دهد. وقتی از فقر و مشکلات اقتصادی مردم حرف می‌زند، تلخی و ناراحتی را به راحتی می‌توان در چهره و کلامش حس کرد.

مصاحبه که تمام شد از رئیس‌جمهور منتخب خواستیم که سال آینده همین ایام بار دیگر مصاحبه‌ای با ایشان داشته باشیم. آقای پزشکیان قول داد و با خنده و شوخی گفت حرف زدن که کاری ندارد. گفتم البته سال دیگر یک سال از مسئولیت سخت و سنگین ریاست جمهوری گذشته و شاید به این راحتی هم نباشد.

آنچه می‌خوانید متن کامل گفت‌وگوی رسانه KHAMENEI.IR با آقای دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب است که روز پنج‌شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۳ و سه روز پیش از تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری و آغاز به کار رسمی ایشان انجام شده است.

آقای دکتر پزشکیان با توجّه به نگاه شما مبنی بر تعامل حدّاکثری با بخش‌های مختلف کشور برای پیشبرد امور و پیاده‌سازی سیاست‌های کلّی نظام و تأکیدی که اخیراً هم رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان داشتند بر همراهی و تعامل مجلس و دولت برای فرایند تعیین کابینه، جنابعالی چه برنامه‌ای برای اجرائی کردن این همدلی و تعامل سازنده دارید؟

بسم الله الرّحمن الرّحیم. یکی از اصول صراط مستقیم همان وحدت و انسجام مسلمان‌ها است؛ شما به قرآن نگاه کنید: «وَ مَن یَعتَصِم بِاللهِ فَقَد هُدِیَ اِلیٰ صِراطٍ مُستَقیم»؛(۱) همان چیزی که هر روز در نماز از خدا می‌خواهیم که به صراط مستقیم هدایت شویم؛ این همان «وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقوا»(۲) است. شما آیات را که نگاه می‌کنید، همیشه توصیه به این است که مسلمان‌ها وحدت داشته باشند و اختلاف «وَ کُنتُم عَلیٰ شَفا حُفرَةٍ مِنَ النَّار»(۳) است؛ یعنی انسان در لبه‌ی پرتگاه و آتش است. الان اگر جایی از کشورمان مشکلات و گرفتاری‌هایی دارد، به خاطر اختلافاتی است که به آن دامن می‌زنیم و افزایش می‌دهیم. باید دست از این اختلافات برداریم. ما نماز را اقامه می‌کنیم؛ «اقامه‌ی نماز» یعنی رفتن به طرف صراط مستقیم، یعنی «وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقوا».

برای اینکه ما بتوانیم در معرّفی افراد کابینه به مجلس یک چنین کاری را بکنیم، قدم اوّل این بود که به تمام جریانات، گروه‌ها و شخصیّت‌های سیاسی اعلام کردیم که افراد مورد نظر خودشان را که می‌توانند به دولت کمک بکنند معرّفی کنند تا وفاق ملّی شکل بگیرد. توسّط هر کدام از این‌ها ــ چه جریانات اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل، و چه افراد و شخصیّت‌های سیاسی ــ یک فهرست‌هایی ارائه شد و نهایتاً اینها دارد پالایش می‌شود تا به یک جمع‌بندی چهارپنج‌نفره برای هر جایگاه برسد. در آخر، طبیعتاً خدمت مقام معظّم رهبری خواهیم رفت و با هماهنگی و مشورت با ایشان به یک جمع‌بندی نهایی خواهیم رسید که این‌ها را بتوانیم معرّفی کنیم.

به‌هرحال، این جمع‌بندی‌ای که دارد اتّفاق می‌افتد حاصل مجموعه‌ی نظراتی است که از کلّ جریان‌ها و مدیران سیاسی کشور توانسته‌ایم به دست بیاوریم. حالا اینکه چقدر موفّق بشویم، دیگر باید صبر کنیم ببینیم کار به کجا خواهد رسید؛ چون این یک تجربه‌ی جدیدی است.

جناب آقای دکتر پزشکیان! برآوردتان این است که بعد از تنفیذ و تحلیف، تا چه مدّتی کابینه را به مجلس معرّفی خواهید کرد؟

آن جمع‌بندی‌هایی که گفتم، اگر انجام بشود، هرچه سریع‌تر تلاش خواهیم کرد خدمت رهبر انقلاب برویم و مشورت و هماهنگی نهایی را هم آنجا انجام بدهیم تا نهایتاً فهرستی را که از جمع‌بندی افراد معرّفی‌شده توسّط جریانات مختلف به دست آمده، ان‌شاءالله با تفاهم و رضایت کامل بتوانیم معرّفی کنیم.

یکی از ویژگی‌های مثبت حضرتعالی که در دوران رقابت‌های انتخاباتی هم این را مردم دیدند، پرهیز از ورود به حواشی و دامن نزدن به التهاب و آرام کردن فضا بود، به طوری که دیگران را هم از این مسائل نهی می‌کردید. با توجّه به شرایط حال حاضر و اینکه اداره‌ی کشور هم نیاز به یک آرامش و پرهیز از التهاب دارد، برنامه و نگاه شما در طول چهار سالِ پیشِ رو که سکّان اجرائی کشور را در دست دارید، برای حفظ این آرامش چیست و چه ملاحظاتی در این زمینه دارید؟

ما سیاست‌های کلّی مقام معظّم رهبری را داریم؛ حتّی در این مناظرات و انتخابات هم می‌گفتم این سیاست‌ها چراغ راهنمای مسیر است و هدف ما را مشخّص می‌کند. بعد از این، برنامه‌ای است که کارشناسان و عُقلا و مدیران و مسئولان ما در جهت آن سیاست‌ها باید بنویسند. طبیعتاً اگر ما این را بپذیریم و قانونی بنویسیم که در جهت سیاست‌های نظام باشد و خودمان را مسئول اجرای آن بدانیم و بعد بخواهیم در جهت آن حرکت بکنیم، اختلاف و دعوا بی‌معنی است؛ امّا اگر من از خودم یک قانونی یا یک جهت‌گیری دیگری را تعریف کنم که در جهت آن سیاست‌ها نباشد ــ حتّی اگر این حرف یا جهت‌گیری‌ای که من می‌خواهم ارائه بدهم خوب هم باشد ــ هرج‌ومرج می‌شود.

تا زمانی که به یک تصمیم و یک هدف‌گیری نهایی نرسیده باشیم، می‌توانیم سلایق خودمان و افکار خودمان و جهت‌گیری‌های خودمان را داشته باشیم؛ امّا وقتی تبدیل به سیاست و قانون شد، اختلاف کردن و زیر میز زدن و نپذیرفتن، چیزی جز هرج‌ومرج ایجاد نمی‌کند. من و دولتم و همه‌ی قوایی که وجود دارند اگر پایبند به آن سیاست‌ها بودیم و برنامه‌هایی که می‌نویسیم در جهت آن سیاست‌ها باشد، اختلاف یا تفرقه و دعوا کردن بی‌معنی است. اگر هم کسی بگوید یک مسیری بهتر از آن مسیر قانونی هست، آن را هم می‌شود با روش‌های علمی بررسی کرد؛ اگر مشاهدات علمی و مستندات مکتوب دانشگاهی و تجربه‌ی مشخّص منطقه‌ای در مورد آن پیشنهاد وجود داشته باشد که نشان دهد بهتر و تجربه‌ی موفّق‌تری است، باید ارائه بشود تا بپذیریم؛ حرف حق را باید پذیرفت.

جهت‌گیری کشور باید به سمت هدفی باشد که قرار بود در مملکت موفّق بشویم. قرار بود جهل و تبعیض و خلاف را در این مملکت حذف کنیم و یک جامعه‌ی انسانی درست بکنیم. در اقتصاد، قرار بود بهترین باشیم. قرار بود دانشگاه‌های ما الهام‌بخش، نوآور و خلّاق باشند. چیزهایی که در سیاست‌های کلّی هست، اهداف بسیار باارزشی است. در نتیجه، هم مجلس، هم دولت، هم قوّه‌ی قضائیّه و نهادهای دیگر و سازمان‌های امنیّتی، همه باید دست به دستِ هم بدهیم تا به آن اهداف سیاست‌های کلّی برسیم. اگر به آن اهداف برسیم، دیگر فقر و بیکاری، جهل و خلاف و دزدی بی‌معنی خواهد شد.

وقتی هدفمان روشن است، این دیگر معنی ندارد که ما با هم دعوا کنیم؛ مگر اینکه شما نظرتان این باشد و بگویید این راه را نرویم و راه دیگری را برویم، که خب مستند دلیلتان را باید بیاورید که چرا این راه بهتر است؛ آن‌وقت ما هم می‌پذیریم. اگر بر اساس حرف درست علمی با هم بنشینیم و بحث بکنیم، دیگر اختلاف کردن معنی ندارد.

ما در پزشکی یک بحثی داریم با عنوان «Evidence-based medicine»؛ یعنی «طبابت بر اساس شواهد». فرض کنید من یک استادتمام دانشگاه هستم با چهل سال سابقه و موفّق هم باشم؛ در این صورت، روش‌هایی را برای معاینه، عمل یا درمان دارم و اجرا می‌کنم. اگر مستندات و تحقیقاتی که امروز شکل گرفته نشان بدهد یک روش‌هایی بهتر از روش من وجود دارد، آن‌وقت دیگر من نمی‌توانم بیایم بگویم «نه، من خودم تجربه کرده‌ام، این راه بهتر است». سند و دلایل و تحقیقات نشان می‌دهد این راهی که الان تازه به وجود آمده بهتر از راهی است که من می‌گویم؛ آن‌وقت دیگر من حق ندارم بگویم «نه، من خودم مثلاً استادم، جرّاحم، تجربه دارم، چهل سال است که دارم این کار را می‌کنم و نتیجه گرفته‌ام»؛ دلایل و مستندات جهانی نشان می‌دهد این یکی روش تأثیرگذارتر است، کم‌هزینه‌تر است، باکیّفیت‌تر است؛ خب باید بپذیرم.

تصمیم‌گیری، سیاست‌گذاری و هدف‌گذاری در مسائل کشور، فقط مبنا و ابزار علمی دارد. دلیلی ندارد وقتی حرف حقّی آمد، ما نپذیریم. در قرآن آیه‌ای هست که می‌گوید: «بَل کَذَّبوا بِما لَم یُحیطوا بِعِلمِهِ وَ لَمّا یَأتِهِم تَأویلُهُ کَذٰلِکَ کَذَّبَ الَّذینَ مِن قَبلِهِم فَانظُر کَیفَ کانَ عَاقِبَةُ الظّالِمین»؛(۴) آیات خدا را تکذیب کردند، چون علمش را نداشتند، چون تأویل و تفسیرش را نمی‌دانستند. در گذشته هم آنهایی که آیات خدا را تکذیب کردند، همین‌گونه تکذیب کردند. و بعد، جالب است که در این آیه می‌گوید نگاه کن عاقبت ظالمان را که چگونه است؛ در حقیقت، یعنی ببین عاقبت نپذیرفتن راه درست و حرف حق را. اینکه یک روش و یک مسیر حق را که مستندات نشان می‌دهد این راه درست است، من نپذیرم، ظلم است؛ ظلم به جامعه‌ای است که مسئولیّتش را به عهده گرفته‌ام. «اَ لَم یُؤخَذ عَلَیهِم مِیثاقُ الکِتابِ اَن لا یَقولوا عَلَی اللهِ اِلَّا الحَق»؛ از همه‌ی انسان‌ها پیمان گرفته‌اند که جز حق، کار دیگری نکنند، «وَ الدّارُ الآخِرَةُ خَیرٌ لِلَّذینَ یَتَّقون».(۵)

آقای دکتر پزشکیان! یک اشاره‌ای کردید به از بین بردن فقر. می‌خواهم یک سؤالی درباره‌ی مسائل اقتصادی بپرسم. شما در دوران رقابت‌های انتخاباتی تأکید زیادی داشتید که حلّ مسائل و معضلات مردم و کشور اولویّت اصلی دولت شما خواهد بود، رهبر انقلاب هم بر این رویکرد مُهر تأیید زدند و با آن اعلام همراهی کردند. البتّه این مسئله قبل از انتخابات هم مورد تأکید رهبر انقلاب بود و بعد از انتخابات و پیروزی حضرتعالی هم مورد تأکید ایشان قرار گرفت. ایشان بعضی شاخص‌ها و معیارها را عنوان کردند و در دیدار نمایندگان مجلس هم در نکته‌ی هشتمی که معظّمٌ‌له درباره‌ی معیارهای افراد کابینه فرمودند، از این عبارت استفاده کردند که چه کسی می‌خواهد میدان‌دار شود و میدان‌های اقتصادی، فرهنگی و مانند آن را به دست بگیرد. برای نیل به این هدف و تشکیل یک دولت کارآمد برای حلّ مشکلات و مسائل مردم، شما چطور می‌خواهید این معیارها و این نگاه را در کابینه و دولت خودتان پیاده‌سازی بفرمایید؟

مشکل ما الان در کشور این است که بر اساس ارتباطات دوستی و رفاقت و یا شاخص‌های ذهنی خودمان افراد را انتخاب می‌کنیم، ولی از نظر علمی شاخص‌هایی وجود دارد که شاید در ذهن ما نگنجد. ما گفتیم اساتید مدیریّت دانشگاهی یک سری شاخص‌هایی را برای اینکه بتوانیم این آدم‌ها را انتخاب بکنیم دربیاورند؛ یک سری شاخص را درآوردند که حتّی ما این شاخص‌ها را اعلام کردیم. بعد، به همه هم گفتیم هر کس نسبت به این شاخص‌ها مشکل دارد، اعلام کند تا اگر کم است، زیاد کند و اگر شاخصی اشکال دارد، حذف شود. بالاخره، یک شاخص‌هایی را درآورده‌ایم.

البتّه ما باید دقیق‌تر شاخص‌ها را دربیاوریم که هر کسی نمره داد، تکرارپذیر باشد؛ یعنی این‌جور نباشد که من یک نمره‌ی صد بدهم، یکی بیاید نمره‌ی صفر بدهد. وقتی یکی صد می‌دهد، یکی صفر می‌دهد، یکی پنجاه می‌دهد، معلوم است هنوز آن اندازه‌گیری‌ها درست نیست که اگر درست باشد، همه باید یک جور نمره بدهند. مثلاً سالهای خدمت، مثلاً اثرگذاری در کاری که انجام داده، مثلاً پاک‌دستی و نداشتن سابقه‌ی سوء؛ اینجا دیگر نمی‌شود کسی را که سابقه نداشته، یکی بگوید دارد، یکی بگوید ندارد؛ باید دلیل بیاورد که هست یا نه. در نتیجه، قدم اوّل این بود که شاخص دربیاوریم.

بحث دوّم این بود که به تمام کنشگران جامعه این شاخص‌ها را اعلام بکنیم و بگوییم شما افرادی را که می‌شناسید، طبق این شاخص به ما معرّفی کنید. قدم سوّم این بود که این افرادِ معرّفی‌شده را بر اساس شاخص‌ها پالایش کنیم و برایشان نمره بگذاریم. و بعد هم وقتی پالایش شد، نهایتاً مشورت و هماهنگی لازم را ما خدمت مقام معظّم رهبری انجام بدهیم تا بتوانیم به آن نهایتِ چیزی که دنبالش هستیم برسیم. اینکه به آن معیارها خواهیم رسید یا نه، هنوز کاملاً مطمئن نیستم؛ ولی ما تلاشمان را کردیم تا بتوانیم همه‌ی نظرات و جریان‌ها را بر اساس این شاخص‌ها بسنجیم و افراد مورد نظر را انتخاب کنیم تا بتوانیم کار را انجام بدهیم.

شاخص‌ها و اولویّت‌های عمومی‌تان برای انتخاب افراد پیشنهادی کابینه چه مواردی بوده است؟

پایبندی به قانون، صداقت، پاک‌دستی، راست‌گویی، حُسن شهرت، باور به سیاست‌های کلّی، باور به قانون برنامه و اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی. بالاخره فرد اگر پاک‌دست و صادق نباشد ــ که البتّه این موارد باز هم نسبی است ــ نمی‌توان او را انتخاب کرد. امیرالمؤمنین (علیه السّلام) به مالک می‌فرمایند: «وَلیَکُن اَحَبَّ الاُمورِ اِلَیکَ اَوسَطُها فِی الحَقِّ وَ اَعَمُّها فِی العَدلِ وَ اَجمَعُها لِرِضَی الرَّعِیَّة»؛(۶) می‌گویند ای مالک! وسط حق را در نظر بگیر، چون اگر خیلی بخواهی در آن دقیق و ریزبین بشوی، مصداقش را پیدا نخواهی کرد؛ اگر بخواهی عدل را مثل علی اجرا کنی، نمی‌توانی. لذا توصیه می‌کنند که شما بروید دنبال «اَعَمُّها فِی العَدلِ وَ اَجمَعُها لِرِضَی الرَّعِیَّة»؛ یعنی کاری که رضایت اکثریّت در آن باشد. اگر بخواهید حسّاسیّت به خرج بدهید، آدم معصوم پیدا نمی‌کنید.

امروز مسئله‌ی اقتصاد و معیشت در صدر مسائل اصلی کشور و مردم است. شما و تیم اقتصادی شما برای اینکه فشار معیشتی را از روی مردم تا حدّی کم کنید و وضعیّت سفره‌ی خانوار ایرانی را بهبود دهید، چه اولویّت‌ها وبرنامه‌های اصلی و فوری و میان‌مدّتی را در نظر دارید؟

ببینید! من نسخه‌ی فوری برای یک چنین چیزی ندارم. حالا باید بنشینیم با کارشناس‌ها صحبت کنیم. آنچه فوری و ضروری است، اوّل رفع اختلافات، دست به دستِ هم دادن و با هم پیش رفتن است. در هر حرکتی که داریم، اگر آدم‌های قدرتمندی مقابل هم قرار بگیرند، یعنی هیچ حرکتی نمی‌کنیم. اگر شما بخواهید حرکت کنید و من جلوی شما را بگیرم، من بخواهم حرکت کنم و شما جلوی من را بگیرید، هر چقدر این اختلافات بیشتر باشد، نابسامانی و هرج‌ومرج خیلی بیشتر خواهد بود. در نتیجه، برای اینکه بتوانیم راه‌حل‌های علمیِ حلّ مشکلاتِ اجرائی را پیدا کنیم، اوّل باید در درون خودمان وحدت و انسجام ایجاد کنیم؛ باید زبان و نگاه مشترکی برای حلّ معضلات، بین کارشناسان، متخصّصین، سیاست‌گذاران، قانون‌نویسان، فرهنگیان و عالمان کشور داشته باشیم. کافی است با هم هماهنگ نباشید؛ در این صورت، هر روشی را بخواهید اجرا کنید دیگران ممکن است برایتان مشکل ایجاد کنند.

ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول می‌دهیم؛ یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان می‌خریم، بعد ۱۵۰۰ تومان می‌فروشیم! خب تا کجا می‌توانیم این کار را بکنیم؟ مثال دیگر مصرف برق است. ما به اندازه‌ی کلّ اروپا مصرف انرژی، برق و امثال آن را داریم؛ این از نظر علمی کار درستی نیست. من به دوستان خودمان می‌گویم چرا همه‌ی چراغ‌های اینجا را روشن می‌کنید یا چرا کولرها را طوری تنظیم می‌کنید که محیط را خیلی خنک کنید. از آن طرف نمی‌توانیم به کارخانه‌هایمان برق بدهیم و از این طرف هر طوری که دلمان می‌خواهد، از برق، گاز و سایر منابع انرژی استفاده می‌کنیم. پس باید اوّل رفتار خودمان را در رابطه با این ناترازی‌هایی که در کشور ایجاد شده اصلاح کنیم. این با همدلی و هماهنگی امکان‌پذیر است. باید بپذیریم اگر برق، گاز، نفت، سوخت و سایر منابع انرژی را همین‌طور بدون حساب‌وکتاب هدر بدهیم، به ضرر همه‌ی ما است.

پس طبق آنچه شما می‌گویید، برای حلّ ناهماهنگی‌ها، تنش و التهاب خطّ قرمز دولتتان است.

اگر ما با هم هماهنگ باشیم و بپذیریم، به همدیگر کمک می‌کنیم. من اوّل خودمان را گفتم که مقدار برق و گازی که اینجا مصرف می‌کنیم استاندارد نیست.

یکی از همکاران شما گفتند چراغ‌های هالوژن این سالن، امروز برای اوّلین بار روشن شده‌ است.

بله، برای اینکه محیطِ اینجا نور دارد. گاهی شما می‌بینید در یک سالن کنفرانس، دو نفر آدم می‌نشینند، با روشناییِ کاملِ برق و سیستم سرمایش یا گرمایش کار می‌کنند! آنها باید از خودشان بپرسند چرا این کار را می‌کنند. این کار از نظر علمی، اقتصادی، مدیریّتی، وضعیّت کشور و مملکت، غلط است.

وقتی مشکل انرژی و اقتصادی داریم، نمی‌شود اینجا با خیال راحت از برق و گاز استفاده کنیم. برای اینکه بتوانیم به مردم خدمت کنیم، اوّل باید دست به دستِ هم بدهیم. شعر سعدی بسیار زیبا است؛

بنی‌آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار

تو کز محنت دیگران بی‌غمی
نشاید که نامت نهند آدمی

همه‌ی ما در این کشور زندگی می‌کنیم و خیلی‌ها امروز در سختی‌ هستند. من اینجا باید مراعات بکنم تا حدّاقل یک سهمی هم از منابع به آن‌ها برسد. این چیزی است که باید بپذیریم، دست به دستِ هم بدهیم و نگذاریم کسانی که در کشور ما زندگی می‌کنند در سختی باشند.

درست است که طیّ سالیان اخیر، اقتصاد مسئله‌ی اوّل کشور بوده و ذهن مدیران، سیاست‌گذاران و مردم کشور را به خود مشغول کرده است؛ امّا در کنار مسائل مهمّ اقتصادی، مسئله‌ی فرهنگ هم اهمّیّت فوق‌العاده‌ای دارد و رهبر انقلاب در سالهای اخیر، در کنار اقتصاد، بر مسئله‌ی فرهنگ نیز تأکید داشته‌اند. برای آخرین سؤال می‌خواهیم بدانیم با تمام مسائل و فوریّت‌های کشور از قبیل اقتصاد، اولویّت‌ها و جهت‌گیری‌ دولت خودتان در حوزه‌ی فرهنگ را چگونه تعریف می‌کنید؟

ببینید! اصلاً مشکل فرهنگ، ما هستیم؛ ماها که داریم فرهنگ را تبلیغ می‌کنیم. «مَن نَصَبَ نَفسَهُ لِلنّاسِ اِماماً فَلیَبدَأ بِتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ وَلیَکُن تَأدیبُهُ بِسیرَتِهِ قَبلَ تَأدیبِهِ بِلِسانِهِ وَ مُعَلِّمُ نَفسِهِ وَ مُؤَدِّبُها اَحَقُّ بِالاِجلالِ مِن مُعَلِّمِ النّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِم‌».(۷) من به عنوان مدیر، کارشناس یا مسئول دینی، وقتی می‌خواهم رفتار، اخلاق و صفتی از انسانیّت را به کسی بیاموزم، اوّل باید انسانیّت و اخلاق در وجود خودم نهادینه شده باشد. یک آدم بداخلاق نمی‌تواند به یک فرد دیگر بگوید تو چرا این‌طور هستی؛ آدمی که رحم در دلش نیست، نمی‌تواند به دیگری بگوید رحم داشته باش. ما نماز که می‌خوانیم، می‌گوییم: «بِسمِ اللهِ الرَّحمٰنِ الرَّحیمِ * اَلحَمدُ لِلّهِ رَبِّ العالَمینَ * اَلرَّحمٰنِ الرَّحیم»؛(۸) این عبارات را هر روز در نماز تکرار می‌کنیم، ولی رحم و مروّت در وجود ما نهادینه نیست، برخورد ما با طرف مقابل بر اساس نگاه صحیح نیست. در نتیجه، اگر قرار است فرهنگ درست شود، باید از خودمان شروع کنیم.

خداوند در قرآن به رسول‌الله (صلّی الله علیه و آله و سّلم) می‌فرماید: «فَبِما رَحمَةٍ مِنَ اللهِ لِنتَ لَهُم وَ لَو کُنتَ فَظًّا غَلیظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِک»؛(۹) این حرف امثال من نیست، کلام خداوند است و شک و شبهه‌ای در آن نیست؛ وحی است. خداوند به رسولش می‌فرماید اگر بداخلاق بودی، کسی اطراف تو جمع نمی‌شد. دیگر حرف ما که جایگاهش مشخّص است؛ آن‌وقت دستور می‌دهیم و با بداخلاقی آن را ارائه می‌دهیم! خب مردم این را از ما نمی‌پذیرند. اوّلاً معلوم نیست حرفی که من می‌زنم درست است یا غلط؛ ثانیاً وقتی قرآن میفرماید «اُدعُ اِلیٰ سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَةِ وَ المَوعِظَةِ الحَسَنَةِ وَ جادِلهُم بِالَّتی هِیَ اَحسَنُ»،(۱۰) پس چرا روش ما به گونه‌ای است که طرف مقابل از رفتارمان متنفّر می‌شود؟ «وَ لا تَستَوِی الحَسَنَةُ وَ لَا السَّیِّئَةُ ادفَع بِالَّتی هِیَ اَحسَنُ فَاِذَا الَّذی بَینَکَ وَ بَینَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمیم»؛(۱۱) خوبی و بدی مثل هم نیست؛ پاسخ بدی را با بدی نمی‌دهند؛ می‌گوید بدی‌ها را با خوبی جواب بدهید؛ با آدمی که با شما دشمن است، «وَلِیٌّ حَمیم» باشید، انگار که او دوست نزدیک و صمیمیِ شما است.

پس در مسئله‌ی فرهنگ، اوّل باید خودمان را درست کنیم. لازم نیست به دیگران خرده بگیریم؛ اوّل به خودمان خرده بگیریم. اگر من آدم درستی باشم و اخلاق درستی داشته باشم، اگر دلسوز مردم باشم و مردم این را بفهمند که من دلسوز آن‌ها هستم، دیگر امکان ندارد مردم من را دوست نداشته باشند و از اخلاق و رفتار من الگو نگیرند؛ ولی رفتار و برخورد ما به گونه‌ای است که وقتی مردم آن را نگاه می‌کنند، بدشان می‌آید. آن‌وقت چرا باید مثل ما بشوند؟ چرا خودشان را شبیه ما بکنند؟ در نتیجه، در رابطه با فرهنگ، بیشتر باید به خودمان برسیم تا اینکه به دیگران خرده بگیریم. «دَواؤُکَ فیکَ وَ ما تَشعُرُ وَ داؤُکَ مِنکَ وَ ما تُبصِر»؛(۱۲) درد خودمانیم، درمان هم خودمانیم.

آقای دکتر! اگر اجازه بدهید، من چند کلمه می‌گویم و شما اوّلین چیزهایی که به ذهنتان می‌رسد بفرمایید.
ـ پرچم؛
ایران.

ـ مردم؛
وفاق.

ـ قاسم سلیمانی؛
افتخار، آزادگی و غیرت ایرانی.

خیلی ممونیم آقای دکتر.
موفق باشید

پایان گزارش/

بیشتر...
تامین آب پایدار برای زوار اربعین در پایانه مرزی چذابه
تامین آب پایدار برای زوار اربعین در پایانه مرزی چذابه
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: آب...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، صابر علیدادی در بازدید از تاسیسات آبرسانی پایانه مرزی چذابه اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با توجه به شرایط گرما و تنش آبی، باید تمام توان و تلاش خود را برای خدمت به زوار اباعبدالله الحسین (ع) به بهترین شکل ممکن انجام دهیم. وی افزود: عملیات ساخت مخزن ۲ هزار متر مکعبی در تاسیسات آبرسانی چذابه در مرحله بتن‌ریزی است و تا ۱۵ روز آینده تکمیل می‌شود. علیدادی ادامه داد: ساخت این مخزن با هدف تامین و پایداری آب در پایانه مرزی در دستور کار قرار گرفته و تکمیل این مخزن بسیار حائز اهمیت است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان بیان کرد: روند اجرایی زیرساخت‌های مناسب در پایانه مرزی چذابه تکمیل شده است و مواکب هیچ مشکلی در توزیع آب ندارند و آب پایدار در پایانه مرزی چذابه وجود دارد. وی عنوان کرد: برای دفع بهداشتی فاضلاب در این پایانه مرزی عملیات لوله‌گذاری انجام شده است و یک دستگاه جنتکس در این پایانه برای مواقع ضروری مستقر خواهیم کرد. علیدادی با اشاره به وضعیت نامناسب تاسیسات طرح جامع سوسنگرد گفت: امروز تاسیسات آبرسانی سوسنگرد را بازدید کردیم. مشکلاتی که در این تاسیسات وجود دارد مربوط به گذشته است که اصلاح آن با انتخاب پیمانکار در دستور کار است. وی با اشاره به حل مشکلات تامین آب در این پایانه مرزی عنوان کرد: برای حل مشکلات آبرسانی در پایانه مرزی چذابه باید یک خط انتقال ۱۱ کیلومتری به تاسیسات امام علی (ع) اجرا شود که با برنامه‌ریزی انجام شده بعد از اجرای این خط انتقال یکبار برای همیشه مشکلات کمبود آب در تاسیسات آبرسانی چذابه برطرف می‌شود.

پایان گزارش/

بیشتر...
سارقان مسلح خانه‌باغ در بهبهان در دام پلیس
سارقان مسلح خانه‌باغ در بهبهان در دام پلیس
فرمانده انتظامی بهبهان گفت: در پی سرقت از...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ،سرهنگ ستاد کاظم نیسی گفت: پس از اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر سرقت مسلحانه از یک خانه باغ در بهبهان، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس آگاهی این شهرستان قرار گرفت و کارشناسان پلیس آگاهی  این فرماندهی با انجام کار اطلاعاتی سه سارق مسلح را شناسایی کردند و پس از هماهنگی با مرجع قضایی، این سارقان در مخفیگاهشان دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه در این عملیات دو دستگاه موتورسیکلت و دیگر اقلام سرقت‌شده کشف شد، افزود: متهمان در تحقیقات پلیس به سرقت مسلحانه اعتراف کردند و پس از تشکیل پرونده، برای صدور حکم لازم به مراجع قضایی معرفی و با صدور قرار بازداشت روانه زندان شدند.
پایان گزارش/
بیشتر...
هشدار شرکت توزیع نیروی برق اهواز برای صرفه‌جویی در مصرف برق
هشدار شرکت توزیع نیروی برق اهواز برای صرفه‌جویی در مصرف برق
شرکت توزیع نیروی برق اهواز طی اطلاعیه‌ای...

به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، شرکت توزیع نیروی برق اهواز امروز جمعه پنجم مرداد در اطلاعیه‌ای به شهروندان هشدار داده است که با توجه به افزایش دمای هوا، لزوم صرفه‌جویی حداکثری در مصرف برق برای پایداری شبکه و جلوگیری از بروز حوادث ضروری است. در این اطلاعیه آمده است توجه و بکارگیری توصیه‌های کارشناسان برق تنها راه حفظ رفاه و آسایش عمومی در این روز‌های گرم است. شرکت توزیع برق از شهروندان خواسته است که توصیه‌های کارشناسان را جدی بگیرند و به دوستان خود نیز اطلاع دهند.

این هشدار برای ساکنان شهر‌های اهواز، حمیدیه، کارون، باوی، الهایی، شیرین شهر، شهر رامین و ۴۸۸ روستای تابعه کلانشهر اهواز صادر شده است. شرکت توزیع برق اهواز امیدوار است با همکاری شهروندان، پایداری شبکه برق و آسایش عمومی در این ایام گرم تابستان تأمین شود. پیش از این اداره کل هواشناسی خوزستان برای روز‌های پنج‌شنبه چهارم مرداد تا یک‌شنبه هفتم مرداد هشدار نارنجی برای افزایش گرما و وقوع دمای بالای ۴۹ درجه داده بود.

پایان گزارش/

بیشتر...
صدور سند مالکیت برای منازل کوی یاسر امیدیه
صدور سند مالکیت برای منازل کوی یاسر امیدیه
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خوزستان از صدور...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ،زمان خوب، گفت: پس از گذشت بیش از ۴۰ سال، ساکنان جنگ زده منطقه کوی یاسر امیدیه صاحب سند مالکیت زمین شدند و ۱۱۰ سند مالکیت و برگ واگذاری به نیابت از یکهزار و ۴۰۰ قطعه زمین در این منطقه واگذار شد.

وی افزود: تاکنون ۷۰ سند از این تعداد، تحویل داده شده است و مابقی در روز‌های آینده به ساکنان این منطقه تحویل داده خواهند شد.
پایان گزارش/
بیشتر...
تلاش برای جابجایی تانکر حادثه دیده در اهواز
تلاش برای جابجایی تانکر حادثه دیده در اهواز
تلاش برای جابجایی تانکر سوخت حادثه دیده در...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت:در ساعت ۱۲ ظهر امروز تانکر سوخت رسان حامل هیدروکربن  در کمربندی اهواز به بندر امام خمینی به علت نقص فنی دچار واژگونی شد.

عبدالهی افزود: با وقوع این حادثه نیروهای آتش نشانی به محل اعزام و با خنک سازی در جهت  جلوگیری از وقوع هرگونه حادثه احتمالی اقدام کردند.همچنین هماهنگی های لازم با اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و شرکت پخش فرآورده های نفتی انجام شد.

وی اظهار کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان هماهنگی لازم با پیمانکار مالک  تانکر که خارج از استان می باشد جهت اعزام ماشین آلات لازم برای جابجایی این تانکر و اعزام گروه ایمنی (اچ اس ای) از سوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی جهت ایمن سازی صوررت گرفت.

پایان گزارش/

بیشتر...
پایداری شبکه برق با ترویج فرهنگ لامپ اضافه خاموش
پایداری شبکه برق با ترویج فرهنگ لامپ اضافه خاموش
مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز پایداری شبکه...

به گزارش گروه خبری جوانان خوز ،محمد فراتی با تاکید بر کاهش مصرف برق در روز‌های آینده گفت: با توجه به اعلام هواشناسی مبنی بر وقوع دما‌های ۴۹ درجه و بالاتر هوا تا روز یکشنبه هفته آینده از شهروندان تقاضا داریم به منظور پایداری هرچه بیشتر شبکه برق، مصارف غیر ضروری خود را تا حد امکان کاهش دهند.

وی افزود: با توجه به افزایش دمای هوا و به منظور جلوگیری از بروز حوادث ناخواسته اتفاقاتی ناشی از همزمانی گرما و مصرف و در نتیجه قطع برق بدون برنامه و همچنین تامین رفاه و آسایش عمومی، از شهروندان تقاضا می‌شود در ساعت‌های پیک یا اوج مصرف، جدا از وسایل پر مصرف غیرضروری مانند لباسشویی، جاروبرقی و نظایر آن استفاده نکنند.
فراتی با اشاره به فرهنگ لامپ اضافه خاموش یعنی پایداری برق، ادامه داد: با افزایش دما، بار مصرف برق نیز سیر صعودی به خود می‌گیرد که در صورت عدم رعایت الگوی مصرف بروز حوادث اتفاقاتی روی شبکه دور از انتظار نیست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با بیان اینکه قطعا همکاری و همیاری شهروندان با صنعت برق نقش مهمی در استمرار خدمت رسانی مطلوب خواهد داشت، اضافه کرد: غالب حوادث پیش آمده در ساعت‌های پیک یا اوج مصرف یعنی از ساعت ۱۳ تا ۱۸ رخ می‌دهد که همزمانی مصرف زیاد و گرمای شدید هوا باعث بروز چنین حوادثی می‌شود.
وی با اشاره به نقش مهم شهروندان در پایداری شبکه برق می‌گوید: اگر شهروندان این حساسیت و حس همکاری را در میان خانواده خود ایجاد کنند و در ساعت‌های اوج گرما وسایل غیرضروری را وارد مدار برق نکنند، قطعا با این اقدام ساده شاهد بروز اشکال روی تجهیزات شبکه برق نخواهیم بود.
فراتی در پایان ضمن تشکر از مشترکینی که الگوی مصرف برق را رعایت می‌کنند، گفت: امسال وزارت نیرو طرح‌های تشویقی خوبی برای مشترکینی که مصارف خود را نسبت به سال گذشته حداقل ۱۵ درصد کاهش دهند در نظر گرفته که علاوه بر صدور قبض برق رایگان، جوایز دیگری نیز تعیین شده و کافی است شهروندان با ورود به وب اپلیکیشن با انرژی به نشانی ba-energy.ir و ثبت اطلاعات خود آموزش‌های لازم را دریافت و اجرایی کنند و از برندگان این پویش کشوری باشند.
پایان گزارش/
بیشتر...
دیدار قائم مقام شرکت آبفا اهواز با اصحاب رسانه+گزارش تصویری
دیدار قائم مقام شرکت آبفا اهواز با اصحاب رسانه+گزارش تصویری
قائم مقام شرکت آبفا اهواز با اصحاب رسانه...

به گزارش گروه خبری جوانان خوز  ، فرزان عباسیان قائم مقام شرکت آبفا اهواز با اصحاب رسانه استان خوزستان دیدار و گفتگو کرد .

گزارش تصویری:

بیشتر...
نگرانی از میل جامعه به حرکت بر مرز جنون :
نگرانی از میل جامعه به حرکت بر مرز جنون :
همه جوامع نوین امروزی زمینه ساز اتفاقات و...

آسیب شناسی اجتماعی تحلیل روز جوانان خوز  ، بابک بابادی:

بی شک بر هم خوردن نظم اجتماعی ، بروز آسیب های ناشی از باورها ، اعتقادات ، ساختار و دخالت خارجی ، بیماری ها و مشکلات حادث شده از بهداشت روانی فرد و جامعه و نا همترازی سطح توقع ، استعدادها و عملکرد هر فرد در جامعه و …

در همه جوامع نوین امروزی زمینه ساز اتفاقات و حوادثی است که بعضاً باور سر زدن آن از یک انسان ، بسیار سخت و بهت انگیز می نماید . اما در جوامع خداپرستی چون ما که معتقد به انسان متوکل به ذات اقدس الهی برای تزکیه روح ، تسلط بر خود ، دوری از گناه و رفتار ناپسند ، صبر و شکیبایی و گذشت و چشم پوشی و دگر دوستی است ، این بهت آوری زمانی که اخبار بروز فجایع انسان ها در حق یکدیگر را مرور می کنیم ، به شدت بیشتر و بسیار تکان دهنده است .

وقتی خبر قتل فرزند توسط کسی برای کامیابی بیشتر در چند صباحی از دنیای فانی مثلاً برای رسیدن به ازدواجی دیگر ، یا قتل اعضای خانواده توسط فرزند برای رسیدن به ارث بیشتر و مهاجرت به خارج از کشور ، قتل همسایه به بهای ناچیز یک شارژ ساختمان و این اواخر قتل یک رفیق بر سر بازی منچ ، شنیده می شود و به راحتی گرفتن عمر یک انسان به دلیل تمام و کمال خودخواهی ، حرص و ولع شیطانی و دوری پر شتاب از انسانیت ، اتفاق می افتد ، اینجا دیگر بایستی با وجود همه برجستگی هایی که از منابع انسانی و مادی وجود دارد ، به شدت از میل
جامعه به حرکت بر مرز جنون نگران بود و از همه متخصصان و صاحب نظران امر خواست تا زودتر علاج واقعه نمایند .

پایان متن/

بیشتر...
رهبر انقلاب: موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است
رهبر انقلاب: موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است
رهبر معظم انقلاب بیان کردند: توصیه موکد من...

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که اولین دیدار مجلس دوازدهم با ایشان بود، جایگاه مجلس را بسیار مهم و حساس خواندند و افزودند: مجلس برخلاف تصور عمومی فقط پرسشگر نیست بلکه مانند هر نهاد تصمیم‌گیر و اقدام‌کننده باید در قبال وظایف و عملکرد خود در پیشگاه خداوند و در مقابل مردم پاسخگو باشد.

ایشان افزودند: البته برای پاسخگویی مجلس در قبال مردم، سازوکاری نداریم اما می‌توان رضایت یا عدم رضایت مردم را در واکنش آنها به عملکرد مجلس مشاهده کرد.

رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: در گذشته کارهای برخی مجالس مورد پسند مردم نبود و به همین علت از چشم مردم افتادند؛ بنابراین تک تک نمایندگان باید رفتار، نطق‌ها، مواضع و عملکرد خود را با توجه به ضرورت پاسخگویی تنظیم کنند.

همگرایی و تعامل سازنده میان قوا، دومین نکته‌ای بود که رهبر انقلاب به تبیین آن پرداختند.

موفقیت رئیس جمهور، موفقیت همه ما است

ایشان گفتند: ارکان مختلف نظام باید یک مجموعه واحد را شکل دهند که تحقق این هدف، نیازمند تعامل و همکاری و حتی گاهی اغماض و چشم‌پوشی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای انسجام مجموعه ارکان نظام را نیاز کشور و نظام و مردم دانستند و با اشاره به حضور رئیس جمهور منتخب به عنوان نماینده مجلس دوازدهم در این دیدار، افزودند: همچنانکه همیشه مجلس را به تعامل سازنده با دولت‌ها فراخوانده‌ام، به دولت‌ها نیز همکاری با مجالس را سفارش و تأکید کرده‌ام.

رهبر انقلاب، موفقیت آقای پزشکیان در مسائل اقتصادی، ‌ فرهنگی، بین‌المللی و دیگر عرصه‌ها را موفقیت همه خواندند و گفتند: باید همه به رئیس جمهور منتخب در ادای وظایف کمک کنیم و از بُن دندان باور کنیم که موفقیت ایشان، پیروزی همه ماست.

ایشان با اشاره به ضرورت شنیده‌شدن صدای واحد در مسائل مهم از همه ارکان کشور، افزودند: برخی در دنیا گوش تیز کرده‌اند تا نشانه‌های اختلاف را در حرف‌های مسئولان پیدا کنند؛ ارکان نظام با صدای واحد آنها را مأیوس کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین حاکمیت اخلاق در مباحثات مجلس را کاملاً ضروری برشمردند و گفتند: مجلس باید مرکز انتشار امواج مثبت و صدور آرامش و طمأنینه در افکار عمومی باشد و با خودداری از تکرار حرکات بعضی نمایندگان در برخی دوره‌های قبل از جمله سیاه‌نمایی و منفی‌بافی، اذهان مردم را متشنج نکند.

ایشان افزودند: رفتار و گفتار نمایندگان در غیر مجلس و فضای مجازی هم باید حافظ امنیت روانی مردم، وحدت‌بخش، آرامش‌آفرین و دلگرم‌کننده ملت باشد.

رهبر انقلاب با بیان نکته‌ای مهم در باب هوشیاری مسئولان و سیاسیون کشور افزودند: اطلاع داریم که «لشکر سایبری دشمنِ مشترک همه ایرانیان» در پوشش دروغین رقبا و جناح‌های سیاسی کشور آنها و یا اشخاص مورد اعتماد دینی و سیاسی جناح‌ها را مورد اهانت قرار می‌دهد تا طرف مقابل را عصبانی و برافروخته و وادار به جواب کند؛ بنابراین نباید هرچه را در فضای مجازی می‌بینید، کار رقبای سیاسی خود بپندارید.

بایدها و نبایدهای قانون‌گذاری، چهارمین نکته رهبری خطاب به نمایندگان مجلس بود.

ایشان قانون‌گذاری را وظیفه اصلی مجلس، ریل‌گذاری و تهیه نقشه‌راه برای حرکت همه قوا و دستگاه‌ها خواندند و افزودند: هدف قانون‌گذاری باید پیشرفت کشور و خدمت به مردم باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر استفاده هرچه بیشتر از کارشناسان، صراحت و تأویل‌ناپذیر بودن قانون را برای جلوگیری از سوءاستفاده قانون‌دانانِ قانون‌شکن، ضروری دانستند و گفتند: قانون باید با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات کشور تصویب شود و قابلیت اجرا داشته باشد.

منطبق بودن قوانین با اسناد بالادستی و خودداری از ایجاد تراکم قوانین دو نکته دیگری بود که رهبر انقلاب در باب قانون‌گذاری بیان کردند.

رهبر انقلاب همچنین افراط در ارائه طرح برای قانونگذاری را مشکل‌ساز خواندند و گفتند: قانون اساسی دست مجلس را برای ارائه طرح باز گذاشته اما در این کار طرح باید به حد قناعت اکتفا شود تا باعث تراکم قانون و قرار گرفتن طرح‌های زیاد در صف رسیدگی نگردد.

ایشان در تذکری در خصوص موارد اضطراری نیازمند قانون گفتند: گاهی دولتها برای یک کار فوری در زمینه ارتباطات بین‌المللی یا مسائل اقتصادی و سازندگی احتیاج به قانون دارند که در این اینگونه موارد غالباً راه آسان را در پیش می‌گیرند و به دنبال کسب مجوز از رهبری هستند که البته جز در موارد اضطراری مجوز داده نمی‌شود اما بهتر است در موارد اضطراری نیز مجلس در قانونگذاری تسریع کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی قانونگذاری در سالهای قبل، اجرای آن را نیازمند وضع قانون خواندند و افزودند: مجلس هنوز در این زمینه قانونگذاری نکرده و این کار باید زودتر انجام شود.

نکته بعدی سخنان رهبر انقلاب، درباره نظارت مجلس بر قوه مجریه با استفاده از ابزارهایی همچون سؤال، تذکر و تحقیق و تفحص بود.

دو تذکر رهبر انقلاب به نمایندگان
ایشان در این زمینه دو تذکر خطاب به نمایندگان بیان کردند: اول، هدف از نظارت ارتقاء کارآمدی دولت است؛ بنابراین مطلقاً نباید مسائل سیاسی، شخصی و جناحی باعث استفاده از ابزارهای نظارتی شود، و دوم: پرهیز از افراط و تفریط و رعایت انصاف در نظارت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه ششم به نمایندگان مجلس دوازدهم گفتند: گاهی با رفتار غلط یک نماینده، همه ۲۹۰ نماینده زیر سؤال می‌روند و کل مجلس از چشم مردم می‌افتد که فلسفه تشکیل هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان پیشگیری این موارد و در صورت رخداد، علاج آنهاست اما آن انتظاری که از این هیئت بود، محقق نشده است.

ایشان در توصیه هفتم، با اشاره به ظرفیت مهم مجلس در زمینه مسائل بین‌المللی و سیاست خارجی، گفتند: مجلس وزنه‌ای سنگین است که دولتهای دنیا در تعاملات خود از آن استفاده می‌کنند. مثلا در میز مذاکره، مخالفت مجلس و یا قوانین مصوب را پوشش دفاع و یا توجیه موضع خود قرار می‌دهند.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه مجلس می‌تواند در مسائل خارجی دست دولت را پرُ کند، افزودند: از جمله اقدامات خوب و اثرگذار مجلس در زمینه سیاست خارجی قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم است؛ البته بعضی‌ها به این قانون اعتراض و عیب‌جویی کردند که مطلقاً وارد نیست و تصویب آن قانون، کار بسیار درستی بود.

ایشان انواع نقش‌آفرینی نمایندگان در تحولات جهانی و دیپلماسی همچون سفرها و ملاقات‌های رئیس و نمایندگان مجلس از جمله حضور مفید رئیس مجلس در اجلاس اخیر بریکس را تأثیرگذار دانستند و گفتند: گاهی حتی یک بیانیه یا نطق نمایندگان در مسائل سیاست خارجی مهم و مؤثر است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، بهره‌برداری دولتها از پشتوانه مجالس را امری رایج در دنیا خواندند و افزودند: یک نمونه قانون جامع تحریم آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی معروف به «سی‌سادا» است که آن را مجلس آمریکا تصویب کرد و رئیس‌جمهور دموکرات آن زمان که آدم دورو، بددِل و البته زرنگ‌تر از مسئولان ما بود، آن را امضاء کرد آن هم در حالی که ادعای همکاری و همراهی با ایران را داشت و می‌توانست امضا نکند.

ایشان با اشاره به تکرار موضوع تحریم در ایام انتخابات از زبان نامزدها و نمایندگان آنها و در بین مردم، مجلس را در این زمینه دارای امکان فعالیت و نقش‌آفرینی دانستند و گفتند: ما می‌توانیم تحریم‌ها را با ابزارهای شرافتمندانه برطرف و بالاتر از آن، خنثی کنیم همچنانکه بارها گفته‌ایم برداشتن تحریم‌ها دست ما نیست و باید برای رفع آنها تدبیر اندیشید اما خنثی‌سازی تحریم دست ما است و راههای خوبی هم برای آن وجود دارد که مسئولین دولتی برخی از آن راهها را رفتند و آثار خوبی هم داشت که در این زمینه مجلس هم می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

نکته هشتم و پایانی رهبر انقلاب در خصوص کار فوری و پیش روی مجلس یعنی رأی اعتماد به کابینه آقای پزشکیان بود.

ایشان تعیین هر چه زودتر کابینه بعد از انجام امور لازم را مفید و ضروری خواندند و گفتند: در این زمینه هم نمایندگان مجلس و هم رئیس‌جمهور منتخب و محترم، مسئولیت‌های سنگینی دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص ویژگی‌ها و معیارهای ضروری برای افرادی که وزیر و میدان‌دار اقتصاد، فرهنگ، سازندگی و تولید خواهند شد، گفتند: کسی را باید میدان‌دار کرد که امین، صادق، متدیّن و از بن دندان معتقد به جمهوری اسلامی باشد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ایمان یک شاخص مهم است، امید به آینده و نگاه مثبت به افق شاخص مهم دیگر است و به کسانی که نگاهشان به افق تاریک است و معتقدند نمی‌شود کاری کرد، نمی‌توان مسئولیت‌های مهم و کلیدی داد.

مسئولیت مشترک رئیس جمهور منتخب و مجلس تشکیل دولت کارآمد، متدین و انقلابی

ایشان، تشرّع، اشتهار به صداقت و پاکدستی، نداشتن سابقه سوء، برخورداری از نگرش ملی و غرق نشدن در مسائل سیاسی و جناحی، و کارآمدی را از معیارهای ضروری دیگر برای اعضای کابینه دولت چهاردهم خواندند و گفتند: هم رئیس‌جمهور منتخب و هم مجلس باید این معیارها را رعایت کنند چرا که یک مسئولیت مشترک در انتخاب مسئولان کشور دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری کردند که با رعایت این معیارها و ایفای مسئولیت مشترک رئیس‌جمهور و مجلس، یک هیئت وزیران خوب، کارآمد، متدین و انقلابی انتخاب شود که بتواند مسائل کشور را پیش ببرد.

ایشان در بخش پایانی سخنان‌شان مساله غزه را همچنان مساله اول دنیای اسلام دانستند و افزودند: با گذشت ماه ها از آغاز جنایت رژیم غاصب خبیث، شور اولیه در محکومیت و مقابله با این جنایات در برخی افراد کم شده اما اهمیت مساله غزه حتی بیشتر از روزهای اول است.
غزه، همچنان مسئله اول دنیای اسلام؛ مجلس نباید ساکت بماند

رهبر معظم انقلاب با اشاره به قدرت روز افزون مقاومت افزودند: یک دستگاه بزرگ سیاسی، اقتصادی، نظامی به اسم آمریکا همراه رژیم غاصب صهیونیست با یک گروه کوچک به نام مقاومت می جنگند و از آنجایی که این دو خبیث موفق نشده‌اند حماس و مقاومت را از پای در بیاورند بمب های خود را در بیمارستان ها، مدارس و بر سر کودکان و زنان و مردم مظلوم می ریزند.

ایشان با اشاره به اینکه امروز مردم دنیا شاهد نهایت جنایت و سبعیت رژیم غاصب هستند و درباره آن قضاوت می کنند خطاب به نمایندگان مجلس افزودند: درباره غزه آرام نگیرید و ساکت نباشید. امروز مصداق مهم فعالیت مجلس در مسائل خارجی و دیپلماسی، مساله غزه است.

پیش از بیانات رهبر انقلاب، رئیس مجلس شورای اسلامی، تکمیل اقدام مجلس قبلی در ریل‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین اقتصادی و راهبردی را از مهمترین دستور کارهای مجلس دوازدهم برشمرد و با بیان اینکه مجلس جدید خود را یار دولت منتخب در پیگیری حل مشکلات مردم می‌داند، گفت: نقطه اتکا و محور مشترک مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم، تأکید بر اجرای سیاست‌های کلی نظام بویژه قانون برنامه‌ی هفتم توسعه است.

آقای قالیباف توجه به مسائل اقشار آسیب‌پذیر و کم‌برخوردار و همچنین مطالبات قشر متوسط جامعه را از دیگر اولویت‌های مجلس جدید خواند و افزود: نمایندگان با پرهیز از افتادن در دام حواشی و دوگانه‌های جعلی، تلاش خود را بر پیگیری مطالبات «مردم، نخبگان و دلسوزان انقلاب اسلامی» متمرکز خواهند کرد.

پرهیز از جناح‌گرایی و کمک همدلانه به دولت جدید، توجه به مطالبات همه رأی‌دهندگان، تقویت ارتباط ساختاری نمایندگان با حوزه‌های انتخابیه و استفاده از شیوه‌های جدید نظارتی برای برطرف کردن ضعف‌ها دیگر نکات سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نمایندگان مردم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بود.

پایان گزارش/

 

بیشتر...
همه‌گیری‌ های بیماری دانگ در فصل‌ های بارانی و گرم رخ می‌دهد
همه‌گیری‌ های بیماری دانگ در فصل‌ های بارانی و گرم رخ می‌دهد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور...

به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، پژمان بختیاری‌نیا با اشاره به ویژگی‌های تب دانگ اظهار کرد: تب دانگ یا تب استخوان‌شکن یکی از مهمترین بیماری‌های ویروسی است که از طریق پشه آئدس منتقل می‌شود. این بیماری یکی از عمده‌ترین مشکلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان است و مناطق بومی این بیماری کشور‌هایی از جمله کشور‌های آسیای جنوب شرقی، چین، کوبا، اندونزی، سریلانکا، هندوستان، پاکستان، یمن و عربستان هستند. وی با عنوان اینکه معمولا همه‌گیری‌های بیماری دانگ در فصل‌های بارانی و گرم رخ می‌دهد، افزود: افزایش جمعیت شهرنشین و افزایش مسافرت‌ها به خصوص مسافرت‌های بین‌المللی، مهمترین عامل در افزایش بیماری تب دانگ است. 

راه‌های انتقال بیماری تب دانگ

وی عنوان کرد: این بیماری از طریق نیش زدن انواعی از پشه‌های آئدس (Aedes) یعنی آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس که ناقل ویروس هستند به انسان منتقل می‌شود. این پشه بر خلاف دیگر پشه‌ها بیشتر در طول روز از انسان خونخواری می‌کند و حداکثر خونخواری آنها اوایل صبح تا قبل از تاریک شدن هوا است و پشه آلوده در زمان تغذیه خود، افراد متعددی را نیش می‌زند و موجب انتقال بیماری می‌شود. رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین این بیماری از طریق اهدای عضو یا خون آلوده، از مادر به کودک هنگام بارداری یا پس از زایمان و از طریق شیر دادن منتقل می‌شود، اما از انسان به انسان منتقل نمی‌شود.

ویژگی‌های پشه آئدس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این پشه‌ها در اطراف محل سکونت انسان‌ها زندگی می‌کنند. مکان‌هایی که آب باران و آب‌های سطحی در آنها ذخیره می‌شوند، لاستیک‌های فرسوده اتومبیل، بشکه‌های نگهداری آب، آب پای نخیلات، نیزارها، قایق‌های رهاشده در بندرگاه‌ها، آب جمع شده در قوطی‌های کنسرو و ظروف یکبار مصرف حتی به مقدار کم و… محل‌های مناسب تخم‌گذاری پشه هستند. بختیاری‌نیا گفت: این پشه‌ها از طریق مسافرت و تجارت بین‌المللی منتقل و جابه‌جا می‌شوند. وسایل نقلیه مهم در جابه‌جایی پشه آئدس از مناطق آلوده به سایر مناطق عمدتا کشتی‌ها و لنج‌ها هستند. وی افزود: یکی از مناسب‌ترین محل‌ها برای رشد، تکثیر و جابه‌جایی تخم این پشه‌ها گیاهی به نام بامبو (Lucky Bamboo)، لاستیک‌های دست دوم و لاستیک‌های نوی بدون پوشش است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دوره نهفتگی بیماری تب دانگ چهار تا ۱۰ روز است و فرد آلوده به ویروس، چهار تا پنج روز و حداکثر ۱۲ روز بعد از شروع علائم بیماری می‌تواند منجر به آلوده شدن پشه‌ها از طریق نیش پشه شود و در نتیجه پشه آلوده به ویروس می‌شود و می‌تواند با نیش زدن، بیماری را به دیگران منتقل کند. وی افزود: مهمترین علامت بیماری، تب ۳۹ تا٤٠ درجه‌ای دو هفته پس از گزش پشه است. دیگر نشانه‌ها مانند علائم سرماخوردگی شامل سردرد شدید، درد پشت کره چشم، درد‌های عضلانی و استخوانی، حالت تهوع، استفراغ و بثورات پوستی است. این بیماری می‌تواند با آنفلوآنزا و کووید هم اشتباه گرفته شود.

گروه‌های در معرض خطر تب دانگ در مناطق آلوده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با افزایش موارد بیماری و مسافرت‌های متعدد به کشور‌های آلوده و همچنین شناسایی پشه آئدس مهاجم ناقل بیماری در استان هرمزگان، استان گیلان، قسمت‌هایی از استان‌های سیستان و بلوچستان و بوشهر خطر بالقوه انتشار آن در استان‌های همجوار و کشور وجود دارد. وی افزود: مسافران به مناطق آلوده به بیماری، نوزادان و کودکان، افراد دارای بیماری‌های مزمن مانند آسم و دیابت، زنان باردار و افراد شاغل در بنادر جزو گروه‌های در معرض خطر در مناطق آلوده هستند.

بختیاری‌نیا گفت: بهترین روش پیشگیری از ابتلا به تب دانگی محافظت از گزش پشه‌های ناقل بیماری است بنابراین توصیه می‌شود هنگام مسافرت به مناطق بومی بیماری، از لباس‌های آستین بلند، گشاد، رنگ روشن و شلوار بلند استفاده شود. برای استراحت در ساعات خونخواری پشه (در طول روز مخصوصاً ساعات ابتدای صبح و پایان روز) از پشه‌بند یا اتاقی که در و پنجره‌های آن دارای توری باشد، استفاده شود. همچنین می‌توان از اسپری حشره‌کش در منازل استفاده کرد. وی عنوان کرد: هنگام قرار گرفتن در فضای باز از مواد دافع حشرات دارای ماده موثر DEET روی سطح پوست استفاده شود. همچنین باید زیر گلدانی‌ها، سطل‌ها و… که محل تخم‌گذاری پشه‌ها هستند به طور منظم بررسی و آب ظرف‌ها خالی شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: لاستیک‌های فرسوده اتومبیل، ظروف یکبار مصرف، قایق‌های بدون استفاده، نخاله‌های ساختمانی و زباله‌ها نیز محل زیست پشه هستند و باید از محیط جمع‌آوری شوند. وی افزود: باید از رها کردن ظروف یکبار مصرف در اطراف محل زندگی کار خودداری و از ریختن زباله و نخاله‌های ساختمانی در اطراف محل زندگی پرهیز شود. بختیاری‌ نیا گفت: در صورتی که از مخزن آب، بشکه و امثال آنها برای ذخیره آب استفاده می‌شود، روی آنها باید پوشانده شود. وی اعلان کرد: فروشندگان لاستیک باید روی لاستیک‌ها را با نایلون بپوشانند تا آب در آنها جمع نشود. همچنین از قراردادن لاستیک‌ها در محیط باز خودداری شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ظرف آب جمع‌آوری شده از خروجی کولر‌ها نیز حداقل یک روز در میان به طور مرتب خالی شود. وی افزود: با توجه به فعالیت پشه آئدس در روز، در مناطق آلوده به پشه از مواد دافع حشرات روی پوست استفاده شود. ظرف آب پرندگان و حیوانات مرتب شسته و یک روز در میان خالی شود. بختیاری‌نیا گفت: در صورت سفر به مناطق با شیوع بیماری از جمله کشور‌های حوزه خلیج فارس مانند امارات، عراق و عربستان و… و استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر، چنانچه از زمان ورود تا ۱۴ روز پس از بازگشت دارای علائم تب بالا، سردرد، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع و… بودید، به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنید و سابقه سفر خود را اطلاع دهید.

پایان گزارش/

بیشتر...
دستگیری قاتل فراری در دزفول 
دستگیری قاتل فراری در دزفول 
فرماندهی انتظامی شهرستان دزفول از دستگیری...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، سرهنگ روح اله یاری زاده گفت: در پی وقوع یک فقره قتل در یکی از باغات شهرستان دزفول با سلاح جنگی و متواری شدن متهم از صحنه جرم، موضوع دستگیری قاتل فراری بصورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. وی افزود: کارآگاهان پلیس آگاهی با همکاری ماموران پاسگاه انتظامی شمس آباد دزفول با تسلط اطلاعاتی و اقدامات فنی پلیسی موفق شدند مخفیگاه قاتل را شناسایی و پس از هماهنگی و اخذ نیابت قضایی، طی عملیاتی غافلگیرانه و ضربتی وی را در کمتر از ۲۴ ساعت در مخفیگاهش دستگیر کنند.

فرمانده انتظامی شهرستان دزفول با  اشاره به کشف یک قبضه سلاح کلاش به کار رفته در قتل، عنوان کرد: متهم در تحقیقات و بررسی‌های به عمل آمده توسط پلیس به بزه انتسابی معترف و علت و انگیزه خود را قتل سهوی عنوان کرد. متهم پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شد.

پایان گزارش/

بیشتر...
افزایش میزان بهره وری گیاه نیشکر با بهره گیری از دانش بومی در خوزستان
افزایش میزان بهره وری گیاه نیشکر با بهره گیری از دانش بومی در خوزستان
با تلاش متخصصان داخلی و بهره گیری از دانش...

به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: با تحقیقات انجام شده در موسسه تحقیقات و آموزش این شرکت با محوریت کنترل کیفی مرحله کاشت تا برداشت و مقاومت گیاه نیشکر در برابر بیماری‌ها و همچنین آبیاری نوین میزان  رشد نیشکر در مزارع شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا به بیش از ۲۲۰ سانتی متر رسید. 

دکتر عبدعلی ناصری افزود: این رقم نشان دهنده رشد ۲۳ سانتی متری طول گیاه نیشکر نسبت به مدت مشابه سال گذشته می‌باشد. در کلیه مزارع شرکت‌های ۸ گانه توسعه نیشکر خوزستان رشد گیاه نیشکر بصورت میانگین تا ۱۸ سانتی متر افزایش طول داشته اند. در مجمول افزایش طول گیاه نیشکر باعث بهره وری گیاه می‌شود.

وی ادامه داد: عملیات برداشت گیاه نیشکر در سطح ۷۵ هزار هکتار از مهرماه امسال آغاز می‌شود و با پایان برداشت محصول پیش بینی میشود ۷۰۰ هزار تن شکر سفید تولید و روانه بازار مصرف کشور شود.

پایان گزارش/

بیشتر...
افزایش چشمگیر صادرات خوزستان در سه ماهه دوم امسال
افزایش چشمگیر صادرات خوزستان در سه ماهه دوم امسال
استاندار خوزستان گفت: ۲ میلیارد دلار صادرات...

به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، علی اکبر حسینی محراب در نشست کارگروه صادرات غیر نفتی خوزستان عنوان کرد: اتاق‌ های بازرگانی استان تجزیه و تحلیل برای جهت‌گیری صادرات بیشتر را انجام دهند. وی همچنین با ابراز گله‌ مندی از سودآوری پایین محصول خرما در استان به عنوان یکی از محصولات راهبردی خوزستان افزود: با توجه به مصرف انرژی و هزینه و نیروی زیادی که برای تولید خرما انجام می‌شود برای سودآوری بیشتر از این بخش باید به سمت تولید خرمای مورد درخواست بازار جهانی حرکت کنیم. وی تاکید کرد: کشاورزان باید به گونه‌ای عمل کنند که از تولید تا فرآوری و صادرات محصولات کشاورزی پای کار باشند.

استاندار خوزستان در ادامه با اعلان اینکه کشور عراق با تداوم امر تجارت در ایام پیاده‌ روی اربعین حسینی در مرز‌های استان استقبال کرد افزود: البته در کشور عراق به دلیل نداشتن زیرساخت لازم برای جایگزینی مسیر عادی تجارت در ایام اربعین باید سازو کار دیگری به عنوان مثال تعیین زمان مشخص برای صادرات در نظر گرفته شود. وی افزود: برنامه‌ریزی بیشتری بین خوزستان و کشور عراق برای تداوم فعالیت بازرگانان در ایام اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان انجام خواهد شد.

پایان گزارش/

بیشتر...
اجرای آزمایشی طرح صدور گواهی الکترونیکی تولد در بهبهان
اجرای آزمایشی طرح صدور گواهی الکترونیکی تولد در بهبهان
طرح صدور گواهی الکترونیکی تولد به صورت آزمایشی...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، رئیس دانشکده علوم پزشکی بهبهان  گفت: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻭ ﺍﺳﺘﻘﺮﺍﺭ ﮔﻮﺍﻫﯽ ﻭﻻﺩﺕ ﺍﻟﮑﺘﺮﻭﻧﯿﮏ ﺩﺭ ﻧﻈﺎﻡ کاربری (اپراتوری)  ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻟﮑﺘﺮﻭﻧﯿﮏ، این ﺩﺍﻧﺸﮑﺪﻩ  با توجه به عملکرد مناسب در اجرای قانون جوانی جمعیت و زیرساخت‌های مناسب ﺟﻬﺖ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﯽ ﺻﺪﻭﺭ ﮔﻮﺍﻫﯽ ﻭﻻﺩﺕ ﺍﻟﮑﺘﺮﻭﻧﯿﮏ ﺩﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻫﺎﯼ زیر پوشش، ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﻭﺯﺍﺭﺕ بهداشت درمان و آموزش پزشکی ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﺪ.

صباغیان افزود:  این طرح از نیمه تیرماه سال جاری آغاز شده و هم اکنون ﺩﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻓﺮﯾﺪﻩ ﺑﻬﺒﻬﺎﻧﯽ، ﺷﻬﯿﺪ ﺍﺷﺮﻓﯽ ﺍﺻﻔﻬﺎﻧﯽ ﺁﻏﺎﺟﺎﺭﯼ ﻭ ﺷﻬﯿﺪ ﻣﺼﻄﻔﯽ ﺧﻤﯿﻨﯽ- ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ در حال اجرا می‌باشد. اجرای این طرح  گامی مهم در سرعت بخشیدن  به صدور  گواهی تولد است.

پایان گزارش

بیشتر...
آتش سوزی در بخشی از مراتع منطقه گودر خواجه‌ ها در شهرستان دزپارت
آتش سوزی در بخشی از مراتع منطقه گودر خواجه‌ ها در شهرستان دزپارت
بخشی از مراتع منطقه گودر خواجه ها در شهرستان...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دزپارت گفت: در پی اعلام گزارش مردمی در خصوص آتش سوزی در منطقه گودرخواجه ها، نیروهای منابع طبیعی و جوامع محلی به این منطقه کوهستانی اعزام شدند. داودی افزود: این حادثه  موجب آتش سوزی در بخشی از پوشش مرتعی منطقه گودرخواجه ها شده است و نیروها در حال اعزام برای مهار و بررسی خسارت ها  هستند .

هفته گذشته نیز بخشی از ارتفاعات شهرستان دزپارت دچار آتش سوزی شده بود .

این خبر تکمیل می شود .

پایان گزارش/

بیشتر...
آبفا اهواز : اطلاعیه قطعی آب
آبفا اهواز : اطلاعیه قطعی آب
روابط عمومی شرکت آبفا اهواز در پی قطعی آب...

گزارش گروه خبری جوانان خوز  به نقل از روابط عمومی شرکت آبفا اهواز ، به اطلاع ساکنین محترم مناطق فرهنگیان ، زرگان، کوی فدک، شهرشیبان‌ و روستاهای حومه شیبان می‌رساند به منظور پاره‌ای از تعمیرات در تصفیه خانه شهدای شیبان، آب این مناطق تا ساعت ۱۸ امروز سه شنبه ۱۹ تیرماه دچار قطعی و افت فشار خواهد شد.

ضمن تشکر از صبر و شکیبایی شهروندان محترم، درخواست می‌گردد نسبت به ذخیره سازی و صرفه جویی در مصرف آب اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

پایان گزارش/

بیشتر...
نشست راهبردی ستادهای جوانان قالیباف و جلیلی در استان خوزستان+تصویر
نشست راهبردی ستادهای جوانان قالیباف و جلیلی در استان خوزستان+تصویر
نشست فوق العاده و اضطراری ستادهای جوانان...

به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز  ، امروز یکشنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۳ جلسه اعضای شورای راهبردی ستادهای مرکزی جوانان محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی در استان خوزستان با محوریت هم اندیشی و چگونگی انسجام در بدنه‌ی جبهه انقلاب و تقویت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات با انتخاب نامزد انقلابی جناب آقای دکتر سعید جلیلی برگزار شد .

پایان گزارش/

بیشتر...
یاسین باورصاد/ روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان
یاسین باورصاد/ روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان
یاسین باورصاد از نخبگان برجسته و انقلابی...

بسم اللّٰه الرّحمن الرّحیم 

امروزه نقش فرهنگ و دیپلماسی فرهنگی در جهان از اولویت های ملل مختلف میباشد.
توسعه فرهنگ و انتشار فرهنگ و اشتراکات فرهنگی امروز باید بین کشورها مورد توجه قرار گیرد.

جمهوری اسلامی ایران پرچمدار تمدنی که دارای ظرفیت‌های فرهنگی بسیار زیاد است ، می باشد .

بنده این روز را به همه سفیران دیپلماسی فرهنگی تبریک عرض کرده و رجای واثق دارم ان‌شاءالله در سال های آتی رویدادهای فرهنگی جامع در کشورهای دارای فرهنگ مشترک صورت گیرد.

یاسین باورصاد

دهم تیر ماه ۱۴۰۳

بیشتر...
پایان گروگان گیری توسط پلیس ماهشهر
پایان گروگان گیری توسط پلیس ماهشهر
فرمانده انتظامی ماهشهر از آزادی فردی که به...

به گزارش گروه شهرستانی جوانان خوز ، منوچهر جوانمرد فرمانده انتظامی ماهشهر اظهار کرد: در پی مراجعه حضوری دو نفر به پاسگاه انتظامی جراحی این فرماندهی، مبنی بر حضور افرادی مسلح به منزل پسر عمویشان و ربودن وی، موضوع به صورت ویژه در دستور کار مأمورین پلیس آگاهی و پاسگاه انتظامی جراحی این شهرستان قرار گرفت. وی افزود: مأموران پلیس آگاهی این شهرستان با همکاری اداره مبارزه با آدم ربایی پلیس آگاهی استان خوزستان و با رصد اطلاعاتی و اقدامات فنی و تعقیب و مراقبت، سرانجام فرد آدم ربا و ۳ نفر از همدستان وی را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی در یک عملیات منسجم پلیسی دستگیر و فرد ربوده شده را آزاد و تحویل خانواده وی دادند.

فرمانده انتظامی شهرستان بندرماهشهر با عنوان اینکه: متهمان پس از دستگیری، علت و انگیزه آدم ربایی را مشکلات مالی مطرح نموده اند، تصریح کرد: برای متهمان دستگیر شده پرونده قضایی تشکیل و تحویل مرجع قضایی گردیدند.

بیشتر...
ویراست تازه «از دیار حبیب» در بازار نشر
ویراست تازه «از دیار حبیب» در بازار نشر
انتشارات نیستان چاپ بیست و دوم رمان «از دیار...

به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ،‌ چاپ بیست و دوم رمان «از دیار حبیب» اثر سیدمهدی شجاعی در 56 صفحه رقعی با بهای پشت جلد 85 از سوی نشر نیستان باز نشر و وارد بازار کتاب شد.

از دیار حبیب، رمانی است کوتاه که گوشه‌هایی از زندگی حبیب بن مظاهر یار سالخورده  حضرت سیدالشهدا(ع) را به تصویر می‌کشد؛ البته قسمت اعظم آن، به شهادت حبیب در کربلا اختصاص دارد و وصف عشق و شیدایی او به امام زمانش. داستان از زاویه دید دانای کل روایت می‌شود و به 10 بخش تقسیم شده است.

داستان از جایی آغاز می‌شود که حبیب بن مظاهر و میثم تمّار در ملاقاتی، مقابل چشم عده‌ای از مردم، هر یک از عاقبت کار آن دیگری و چگونگی شهادتش خبر می‌دهند و از هم جدا می‌شوند و …

در این کتاب می‌خوانیم: جان در قفس تن حبیب، بی تابی می‌کند. حبیب، به حال خود نیست. انگار رخت پیری را کنده است، در چشمه عشق، وضوی ارادت گرفته است و یکباره جوان شده است. جوانی که خویش را به تمامی از یاد برده است و لجام دل به دست عشق سپرده است. هیچ کس حبیب را تا کنون به این حال ندیده است، گاهی آن می‌کشد، گاهی نگاهی به خیام حرم می‌اندازد، گاهی به افق چشم می‌دوزد، گاهی خود را در نگاه معشوق گم می‌کند، گاهی می‌گرید و گاهی می‌خندد.»

پایان گزارش/

بیشتر...
پرفروش شدن کتابی درباره شهید رئیسی
پرفروش شدن کتابی درباره شهید رئیسی
کتاب "رئیسی عزیز" طی ۱۰ روز گذشته، پنج‌بار...

به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ، کتاب “رئیسی عزیز” از جمله تازه‌ترین آثار انتشارات حماسه یاران است که به مناسبت چهلمین روز شهادت  رئیس جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

کتاب حاضر همزمان با انتشار، با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده؛ به‌طوری که در 10 روز گذشته، پنج‌بار تجدید چاپ شده است.

“رئیسی عزیز” را می‌توان اولین کتاب خاطرات شهید رئیسی به شمار آورد که پس از شهادت وی منتشر شده است.

محمدصالح دهقانی، مدیر روابط عمومی انتشارات حماسه یاران، به جزئیات بیشتری از کتاب «رئیسی عزیز» اشاره کرد و گفت: با انتشار خبر تلخ سقوط بالگرد رئیس جمهور شهید و همراهان ایشان در روز 31 اردیبهشت‌ماه، تصمیم بر این شد برای نشان دادن سبک زندگی و شیوه و منش رئیس جمهور مکتبی و مردمی کشور، کتابی تدوین شود. هدف بر این بود که با انتشار این کتاب ضمن زنده نگاه داشتن یاد شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، در جهت انتخاب اصلح در انتخابات ریاست جمهوری نیز روشنگری کنیم. در واقع انتشارات قصد دارد در حد بضاعت خود وارد این عرصه شود.

وی با بیان اینکه در این راستا بیش از 10 نفر وارد این فعالیت جهادی شده و کمک کردند، ادامه داد: خانواده شهید که قطعاً در آن هنگام شرایط صحبت کردن نداشتند و اعضای هیئت دولت نیز در آن مقطع فرصت گفت‌وگو نداشتند؛ به همین دلیل مبنای کتاب بر خاطرات و صحبت‌هایی گذاشته شد که در آن ایام از رسانه ملی منتشر می‌شد. کتاب «رئیسی عزیز» در یک عملیات جهادی در حوزه تحقیق و پژوهش و در بخش نگارش، با همکاری 10 تن از نویسندگان تدوین شد.

در بخشی از این کتاب به روایت حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، می‌خوانیم:

سال‌های 53_54 وسط روضه چشمم افتاد به یک نوجوان حدودا 15 ساله. از دور و بری‌هایم پرسیدم: «ایشون کیه؟ اهل کجاست؟ توی جمع خراسانی‌ها چکار می‌کنه؟»

گفتند: «سیدابراهیم رئیسی، از بچه های مشهده.»

رفاقتمان از همان موقع شکل گرفت؛ اما آنچه صمیمی‌اش کرد و ماندگار، فهمیدن یتیمی او بود. سعی می کردم به هر بهانه‌ای خودم را بهش نزدیک کنم. خیلی زود شدیم مثل دوتا برادر؛ درست سال‌هایی که من هم سایه پدر از سرم کم شده بود! آن روزها هم حجره‌ای بودیم توی مدرسه آیت الله بروجردی، پا به پای هم در اجتماعاتی که علیه رژیم پهلوی بود شرکت می‌کردیم و پیگیر تکثیر و پخش اعلامیه‌های مدرسه بودیم.

یک روز که ساواکی‌ها به حوزه آیت آلله بروجردی یورش آوردند و مدرسه را بستند، ساکمان را برداشتیم و رفتیم خانه‌ای که یکی از علما برای طلبه‌ها اجاره کرده بود. سیدابراهیم وقتی خبر اهانت روزنامه اطلاعات به حضرت امام را شنید خون خونش را می‌خورد. می‌رفتیم خانه آیت‌الله گلپایگانی و مراجع دیگر. صبح خانه یکی از علما بودیم و شب خانه علمای دیگر. …

انتشارات حماسه یاران کتاب “رئیسی عزیز” را منتشر کرده است.

پایان گزارش/

بیشتر...

سرخط اخبار کل شهرستان‌ ها

9482207_304
P-IMG-20220524-WA0038
resized_8482442_204
8884967_423