۞ امام صادق علیه السلام:
كسى كه به اوضاع زمان خود آگاه باشد، گرفتار هجوم اشتباهات نمى‌شود.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اقتصاد » کشاورزی
  • شناسه : 29840
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
  • 10 بازدید
  • ارسال توسط :
  • منبع : جوانان خوز
بیمه بیش از ۸۵ درصد مزارع کشت‌های پاییزه در خوزستان
بیمه بیش از ۸۵ درصد مزارع کشت‌های پاییزه در خوزستان
جهاد کشاورزی :

بیمه بیش از ۸۵ درصد مزارع کشت‌های پاییزه در خوزستان

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بیش از ۸۵ درصد مزارع کشت‌های پاییزه در استان زیر پوشش بیمه قرار دارند.

به گزارش گروه خبری جوانان خوز، جواد سلطانی کاظمی با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم استان در سال زراعی جاری به بیش از ۷۵۰ هزار هکتار رسیده است، گفت: بیش از ۲۰۰ هزار هکتار آن در دیمزار‌های استان کشت شده که از این میزان ۱۴۴ هزار هکتار آن زیر پوشش طرح جهش تولید در دیمزار‌ها است.

وی افزود: میزان بارندگی در استان در سال زراعی جاری به طور متوسط ۹۵ میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد کاهش و نسبت به بارش سال‌های پیش از آن ۵۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد و به همین دلیل بسیاری از دیمزار‌های استان را تحت تاثیر قرار داده است.

سلطانی کاظمی ادامه داد: با توجه به بارندگی روز‌های گذشته امیدواریم عملکرد قابل قبولی در ۶۰ تا ۷۰ هزار هکتار مزارع دیم که غالباً زیر پوشش طرح جهش تولید در دیمزار‌ها هستند را شاهد باشیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه ۲۴ طرح در ۵ پایگاه نوآور که در شهرستان‌ها ایجاد کرده‌ایم انجام شده است، اضافه کرد: با وجود ابلاغ دیر موقع بیمه فراگیر، ۸۰ تا ۸۵ درصد مزارع استان زیر پوشش بیمه قرار گرفته و ۱۴۴ هزار هکتار از سطح مصوب طرح جهش تولید در استان انجام شده است.

وی می‌گوید: بیشترین سطح کشت شده در این طرح مربوط به گندم و جو است که بیش از صددرصد سطح مصوب است محصول کلزا نیز بیشتر از سطح مصوب کشت شده است و تاکنون جهت خرید ۴۰ دستگاه ماشین آلات کشاورزی، متقاضیان تسهیلات به بانک‌های تجارت و ملی معرفی شده است، ولی به دلیل تأمین نشدن اعتبار از سوی بانک‌ها تسهیلاتی به این متقاضیان پرداخت نشده است.

سلطانی کاظمی با بیان اینکه کود پایه به طور کامل پرداخت شده است، گفت: توزیع کود سرک نیز منوط به بارندگی و وضعیت مزارع توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه  ناترازی‌های انرژی موجب ایجاد چالش در توزیع کود اوره بین کشاورزان استان شده است، افزود: با توجه به رطوبت مزارع که مشکل اصلی مزارع دیم استان است می‌توان از آبیاری تکمیلی در مزارع استفاده کرد.

سلطانی کاظمی ادامه داد: اکثر دامداران استان  در مناطق دیم حضور دارند، تنوع گیاهان علوفه‌ای در این طرح می‌تواند کمک شایانی به این قشر کند.

پایان گزارش/

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*